20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Екскурзия в МАЛТА - ЛА ВАЛЕТА - 3 нощувки

Настаняване в хотел по избор. Индивидуална програма. Асистанс на български език!


Описание

Цената включва

 • Самолетен билет София - Малта - София на авиокомпания "Ryanair" с включени летищни такси;
 • 1 малък салонен багаж до 10 кг. с размери 40/20/25 см.;
 • Трансфер летище - хотел- летище;
 • 3 нощувки със закуски в избрания от Вас хотел в Малта;

Цената не включва

 • Туристическа такса престой в Малта: 0,50 EUR на турист на ден (заплаща се индивидуално от туристите на рецепцията на хотела);
 • Самолетният  билет е заложен 
 • Разходи от личен характер;
 • Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист ;
 • Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист ;
 • Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) - на турист (подлежи на потвърждение);
 • Priority boarding - на турист, двупосочно (подлежи на потвърждение) заявява се при резервация ;
 • PCR тест (при необходимост);
 • Туристическа такса престой в Малта: 0,50 EUR на турист на ден (заплаща се индивидуално от туристите на рецепцията на хотела);
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро, сключва се със застрахователна компания “Лев Инс” АД;  
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
 • Допълнителни екксурзии на място в Малта ;

Информация за транспорт

Хотели - налични са 1 възможности за настаняване

Cavalieri Art Hotel 4*

Малта - Сейнт Джулианс

Програма

ДЕН 1  София – Ла Валета
Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания  "Ryanair" за Малта. Пристигане на летището в Малта. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
ДЕН 2  Виториоза – Сенглеа – Древения град Коспикуа
Закуска. Свободно време. По желание полудневна екскурзия до трите древни града на Малтийския юг - Виториоза, Сенглеа и Коспикуа, пазещи спомена за малтийските рицари (около 4 часа). Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. Това е мястото, където през 1565 г. Османската империя претърпява поражение, от което започва упадъка и. Разходка по неповторимите улички на Виториоза със запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И трите града предлагат великолепен изглед към Големия залив – "морската врата" на Малта. Връщане в хотела. Свободно време.Нощувка.
ДЕН 3  Остров Гозо
Закуска. Свободно време. По желание целодневна екскурзия до остров Гозо с включен обяд (около 8 часа). Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина, необичайна тишина и спокойствие. С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо, дъщеря на бог Атлас. Отпътуване сутринта с ферибот до остров Гозо. Посещение на скалните комплекси в Двейра с прекрасни природни забележителности като Вътрешното море и скалата "Фунгус". Обяд в ресторант, намиращ се в старинната крепост "Цитаделата" в центъра на столицата на Гозо - Виктория. След обяда екскурзията продължава с посещението на уникалната църква "Та Пину", където се помещава чудотворната икона на Богородица от "Та Пину" и завършва в живописните и красиви заливи Шленди или Марсафорн. Възможност за закупуване на сувенири, направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти. Връщане в хотела. Нощувка.
ДЕН 4  Ла Валета – София
Закуска. Напускане на хотела. Свободно време. По желание полудневна екскурзия до столицата на Малта - Ла Валета (около 4 часа): Крепостта - най-добрият образец на европейското военно строителство; катедралата "Св. Йоан Кръстител" - шедьовър на бароковата архитектура, известна с безценните си стенописи, светилище за рицарите на Малтийския орден и дом на две от картините на великия италиански художник Караваджо; Дворецът на Великите магистри, в който сега заседава парламентът и канцеларията на президента на Малта. Разходка по старинните улици до градините Баракка, от където се открива великолепен изглед към Големия залив. Трансфер до летището. Отпътуване за България с полет на авиокомпания  "Ryanair". Пристигане на летище София.

Виж повече
Виж по-малко

Условия

Резервации се правят само при сключване на договор и внесен депозит в размер на 50% от цената на  пакета;

Разписанието може да претърпи промени за конкретни дати - срок за препотвърждение 24ч. преди полета 
За самолетните програми се издава поименен самолетен билет. При пътуване със самолет е абсолютно задължително правилното изписване на латиница на имената на туристите (така, както са изписани в документа за самоличност, с който ще пътуват), както и предоставяне на всички други данни на туристите, които се изискват във връзка с пътуването. В случай че предоставената информация е невярна, неточна, непълна или не е подадена навреме, всички неудобства и щети, породени от това, са за сметка на възложителя. За целта потребителят следва да попълни цялата необходима информация точно и достоверно (име на латиница по паспорт или лична карта, в зависимост от документа, с който ще пътува, координати за контакт и др.). Туроператорът не носи отговорност, ако потребителят не може да ползва резервираните и платени услуги поради неправилно подадени данни.
Промяна на имена и дати е възможна само след заплащане на съответната глоба;
Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Във връзка с въвеждане на изискването на авиокомпания "Ryanair" за удостоверяване (верификация) на самоличността на пътниците, при сключване на "Договор за туристически пакет", включващ полет с авиокомпания "Ryanair", всички туристи са задължени да съдействат за удостоверяване в офис на туристическия агент.
Паспортен и визов режим: Българските граждани, пътуващи за Малта, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта по време на цялото пътуване.
За деца под 18г., пътуващи без родители/без един от родителите – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител/родители (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Полезна информация

полети с 3 нощувки от края на януари  до март 2024г(сряда до събота) 
SOF-MLA 18:45 h. - 19:40 h.
MLA-SOF 20:50 h. - 23:40 h.
31.01-03.02.2024;
07.02-10.02.2024 ;
14.02-17.02.2024;
21.02-24.02.2024;
28.02-02.03.2024;
06.03-09.03.2024;
13.03-16.03.2024;
20.03-23.03.2024;
27.03-30.03.2024;