20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Тайланд

Тайланд - Туристически Дестинации и Забележителности

Кралство Тайланд е държава в Югоизточна Азия, която граничи с Лаос и Камбоджа на изток, с Тайландския залив и Малайзия на юг и с Андаманско море и Мианмар на запад. Тайланд е известен и с името Сиам, официално наименование на страната до 1939 година. Площта ѝ е 514 311 км², от които 512 254 км² суша и 2057 км² водна площ. 

повече за Тайланд

Тайландският народ произхожда от разположената между Тибет, Виетнам и Бирма област Юннан (сега - в Китай). 

Тайланд

какво е времето

Кога да посетим Тайланд

Климатът на Тайланд е субекваториален (горещ и влажен) само на юг – на полуостров Малака, е влажен екваториален, с два пъти повече валежи в сравнение с централните и северните райони. Тайланд се радва на тропичен, мусонен климат с три сезона. Измерени са средна януарска температура от 20 до 22 ºC, и средна юлска температура от 29 до 31 °C. Валежи – 1000 – 2000 мм, а в планините – до 5000 мм. Най-голямото количество валежи пада през месеците юли и август и то практически само в северната част на страната. Прохладният сезон продължава от октомври до февруари. Дъждовният сезон (югозападен мусонен) трае от юни до октомври. Третият сезон – горещият – продължава от март до май. 


Препоръчани оферти

препоръчани

Тайланд - Пукет

популярни Популярни дестинации