Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).

Турция

Турция - Туристически Дестинации и Забележителности

Ту̀рция (на турски: Türkiye) или Репу̀блика Ту̀рция (на турски: Türkiye Cumhuriyeti) е държава, чиято територия е почти изцяло разположена в Азия (97%), а останалите 3% – на Балканския полуостров в Югоизточна Европа, но повече от 20% от населението ѝ живее на Балканския полуостров.

повече за Турция

Турция оформя мост между Югоизточна Европа и Близкия Изток, като азиатската и европейската част на страната са разделени от Мраморно море и проливите Босфор и Дарданели, през които преминават водните пътища от Черно море до Средиземно море.

Турция

какво е времето

Кога да посетим Турция

Средиземноморското крайбрежие, Източна Тракия и западната част на Мала Азия имат средиземноморски климат с горещо и сухо лято и мека влажна зима. По черноморското крайбрежие климатът е океански с по-студена зима и по-влажно лято. Климатът във вътрешността на Турция е значително по-суров, тъй като крайбрежните планински вериги ограничават средиземноморското влияние. В Централен Анадол климатът е полупустинен, със зимни температури под 1 °C и сухо и горещо лято с температури над 30 °C. В източната част на Анадолското плато климатът е средиземноморски континентален и континентален с добре обособени сезони. Зимите могат да бъдат много тежки, като в източните райони температурите достигат до -40 °C, а снегът през някои години се задържа в продължение на 120 дни.

Препоръчани хотели

препоръчани ранни записвания
от 61 лв.

Турция, Мармарис (Marmaris)
препоръчани ранни записвания

Турция, Мармарис (Marmaris)
препоръчани
от 121 лв.

Турция, Лара
препоръчани
от 27 лв.

Турция, Кушадасъ (Kusadasi)
препоръчани

Турция, Кемер
препоръчани
от 50 лв.

Турция, Сиде (Side)
препоръчани
от 43 лв.

Турция, Бодрум (Bodrum)
препоръчани
от 50 лв.

Турция, Сиде (Side)

Препоръчани оферти

препоръчани ранни записвания

популярни Популярни дестинации