Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).

Сингапур

Сингапур - Туристически Дестинации и Забележителности

Република Сингапур е островен град държава в Югоизточна Азия, разположен в южната част на Малайския полуостров. Името Сингапур произхожда от санскрит, и означава „Лъвски град“. 

повече за Сингапур

При заселването през 7. – 8. век, тогавашното княжество получава името Темасек („Морски град“), но според легендата то скоро след това било сменено на „Лъвски град“. Причина за това била появата на морско чудовище, наподобяващо лъв. „Мерлион“ – знакът на града – води от там своето начало.

какво е времето

Кога да посетим Сингапур

Градът се намира почти на екватора, затова температурните колебания на климата са минимални. Средната температура през януари е с 1 °C по-ниска от средната температура за юни (съответно най-студения и най-горещия месец). Климатът е екваториално-мусонен. Валежи падат доста често, като количеството им е от 170 до 250 mm на месец, 2400 mm годишно. Най-ниската измерена температура в града е 19,4 °C, най-високата е 36 °C. Средният годишен минимум е 25 °C, а средният годишен максимум е 31 °C. Отклонения от тези температури са възможни, макар че относително рядко е крайно горещо, а температурите никога не падат под 20 °C. 


Препоръчани оферти

популярни Популярни дестинации