Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).

Северна Македония

Северна Македония - Туристически Дестинации и Забележителности

Северна Македония, официално Република Северна Македония (на македонска литературна норма: Република Северна Македонија; на албански: Republika e Maqedonisë së Veriut), е независима държава в централната част на Балканския полуостров в Югоизточна Европа. 

повече за Северна Македония

Северна Македония е държава без морска граница и съставлява северната част на историческата област Македония, части от която се намират в България и Гърция. На изток граничи с България, на юг – с Гърция, на север – със Сърбия и Косово, а на запад – с Албания. Обявява своята независимост от Югославия през 1991 г.. До 12 февруари 2019 г. конституционното име на страната е Република Македония, но заради спора за нейното име с Гърция в международните организации името се употребява с временна представка – Бивша югославска република Македония (съкратено БЮР Македония и БЮРМ). 

какво е времето

Кога да посетим Северна Македония

Република Северна Македония се намира в преходна зона между умереноконтинентален и средиземноморски климат със средна температура за януари от 1 до 5 °C, за юли от 22 до 25 °C. Валежите са между 400 и 600 мм годишно. От растителността смесените гори заемат около 20% от територията. Страната има предимно планински характер.


Препоръчани оферти

препоръчани
от 465 лв.

Северна Македония - Дуръс
препоръчани

Северна Македония - Дуръс
препоръчани

Северна Македония - Струмица
препоръчани

Северна Македония - Охрид
препоръчани

Северна Македония - Скопие

популярни Популярни дестинации