20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Република Панама

Република Панама - Туристически Дестинации и Забележителности

Република Панама  е най-южната държава в Централна Америка. Тя граничи на северозапад с Коста Рика и на изток с Колумбия. 

повече за Република Панама

Културата, обичаите и езиците на панамците са главно карибски и испански. Испанският е официалният език и е майчин език на 93% от населението. Някои малцинства в страната говорят и английски, и испански, а на други майчиният език е нгабере. Културата на Панама произхожда от европейската култура, пренесена от испанците, смесена с африканската и местната индианска култура. Панамският фолклор може да бъде опознат чрез многобройните фестивали, танци и традиции, които се развиват на представления и концерти, на които се изпълняват испанско реге, кубинска музика, регетон, хаитянска и колумбийска музика, джаз, блус. Извън Панама Сити през цялата година се провеждат фестивали, на които представления изнасят местни музиканти и танцьори. Пример за смесената култура на Панама може да се види в традиционните изделия и произведения, като дърворезбите, церемониалните маски и грънчарството, а също и в архитектурата, кухнята и фестивалите. 

какво е времето

Кога да посетим Република Панама

 Климатът на Панама е субекваториален, горещ и влажен. Средните месечни температури са 25 – 28°С. Валежите по северните склонове на планините и на изток падат равномерно през годината и тяхната сума е от 2500 до 3700 mm/m², а на подветрените югозападни – до 2000 mm/m² и падат предимно през лятото. 

популярни Популярни дестинации