20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Мексико

Мексико - Туристически Дестинации и Забележителности

Мѐксико (официално Мексикански съединени щати, на испански: Estados Unidos Mexicanos) е суверенна държава, разположена в южната част на Северна Америка; неговата столица и най-населен град е Мексико. Политически това е представителна, демократична, федерална и светска република, съставена от 32 щата (31 щата и федералната столица).

повече за Мексико

Мексиканската територия има площ от 1 964 375 км², което я прави тринадесетата по големина държава в света и третата по големина в Латинска Америка. На север граничи със Съединените американски щати, чиято граница е 3155 км, докато на юг граничи с Гватемала, чиято граница е 958 км, и Белиз, с граница от 276 км. На запад граничи с Тихия океан, а на изток – с Мексиканския залив и Карибско море; границите с тези басейни възлизат на 9330 км, което я прави третата американска държава с най-дълга брегова линия.Повечето от населението използва испанския като майчин език, който държавата признава за национален език заедно с 67 местни езика, въпреки че в страната се говорят около 287 езика. Тези цифри превръщат Мексико в държавата с най-голям брой говорещи на испански език като майчин, както и в седмата държава с най-голямо езиково разнообразие в света.

какво е времето

Кога да посетим Мексико

Територията на Мексико се разделя приблизително по паралела на 24° северна ширина на две основни климатични зони: на юг – влажна субекваториална, с постоянни високи температури, а на север – суха тропична с по-хладна зима. Големите разлики в надморската височина също допринасят за разнообразието на климата. Южните области с надморска височина до 1000 m (полуостров Юкатан и крайбрежните низини) имат средна годишна температура между 24 и 28 °C. Температурите са високи през цялата година, като разликата между средната зимна и средната лятна стойност е едва 5 °C. Годишните валежи на някои места надхвърлят 2000 mm. През лятото и есента през голяма част от крайбрежните райони преминават силни тропически бури.


Препоръчани оферти

популярни Популярни дестинации