20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Мароко

Мароко - Туристически Дестинации и Забележителности

Кралство Мароко е държава в Северозападна Африка. Покрай Атлантическия океан има дълга крайбрежна ивица, която през Гибралтарския проток достига до Средиземно море. На изток граничи с Алжир, на юг със Западна Сахара и Мавритания, а на север и запад с Атлантическия океан. На север граничи по суша с испанските анклави Сеута и Мелиля. Най-високият връх е висок 4165 м.

повече за Мароко

Културата на Мароко е богата и разнопланова предвид многото етноси в страната и нейната наситена история. В протежение на историята на Мароко много народи са внесли свои приноси във формирането на културата на страната – наред с коренното население (берберите), свой принос имат и народите от изток (финикийци, араби), и от юг (народите, обитаващи на юг от Сахара), и от север (римляни, вандали, андалусци). В културата на Мароко свои следи са оставили много вероизповедания – езичество, юдаизъм, християнство и ислям. Всеки регион на Мароко има свои уникални черти от националната култура. Запазването на културното наследство и защитата на неговото разнообразие са едни от приоритетите в политиката на страната. 

Мароко

какво е времето

Кога да посетим Мароко

Мароко има субтропичен и тропичен климат. В северната част на страната, откъм Средиземно море, климата е субтропичен, средиземноморски, със средна юлска температура 24 – 28°С (понякога достига до 30 – 35°С), а средната януарска е 10 – 12°С. В северозападната част на страната, силно влияние оказват въздушните маси от Атлантическия океан, поради това климатът там е по-мек и с малки температурни денонощни и годишни амплитуди, отколкото в останалата част на страната.


Препоръчани оферти

препоръчани
препоръчани
препоръчани
препоръчани

популярни Популярни дестинации