20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Канада

Канада - Туристически Дестинации и Забележителности

Кана̀да е най-голямата по площ държава в Северна Америка, простираща се от Атлантическия океан на изток до Тихия на запад и до Северния ледовит на север. Тя е втората по площ страна в света след Русия, а нейната обща граница със Съединените щати на юг и северозапад е най-дългата в света. 

повече за Канада

Името Канада идва от думата kanata на езика на племето ирокези, която буквално означава „село“ или „селище“. Официалните езици са два - френски и английски език.

какво е времето

Кога да посетим Канада

В по-голямата част от територията на Канада климатът е арктичен и субарктичен, а на юг умерен, предимно континентален. Средната януарска температура варира от -35°С, -30°С в крайния север, -18°С, -20°С в южната част на централните райони, до -5°С, -7°С по Атлантическото и 1 – 4°С по Тихоокеанското крайбрежие. Средната юлска температура е от 4 – 7°С на север, до 16 – 18°С в повечето южни райони и до 21°С на т.нар. „полуостров Онтарио“. Годишната сума на валежите по западното крайбрежие е над 2500 mm/m², на източното – до 1250 mm/m², в централните райони – 400 – 250 mm/m², а на север – под 150 mm/m².


Препоръчани оферти

популярни Популярни дестинации