Уважаеми клиенти, временно офиса ни в град Велико Търново - няма да обслужва клиенти! Всички възникнали въпроси по предстоящи пътувания, бъдещи или настоящи резервации, може да отправяте към офисите ни

в град София +359 879 007419 ,+359 879 007411; град Русе +359879 007417 и град Пловдив +359879 007408. Е-маил адресът: vtarnovo@karacitours.bg - остава активен и на Ваше разположение!

Израел

Израел - Туристически Дестинации и Забележителности

Израел  е съвременна частично непризната държава в Близкия изток, югоизточната част на Средиземно море. Израел е демократична парламентарна република. Тя е единствената еврейска държава в света.Израел граничи с Ливан, Сирия, Йордания и Египет, но има мирни договори само с последните две държави. Има излаз на Средиземно море, залива Ейлат/Акаба на Червено море, и Мъртво море. 

повече за Израел

Въпреки че географски се намира изцяло в Азия, поради проблемите, които има със съседите си, често политически е приемана и като част от Европа. Страната членува в различни европейски структури, включително и при всички спортни прояви тя участва в квалификации или турнири като европейска държава. В Израел живеят главно евреи. Най-многобройните малцинства в страната са израелските араби – мюсюлмани, християни и друзи. В Израел има Палестинска автономия на територията на Западния бряг на река Йордан и ивицата Газа, която е напът да се превърне в отделна държава. В Израел има и много източноправославни неараби, предимно имигранти от бившия Съветски съюз. Там живеят и около 50 хил. български евреи.

какво е времето

Кога да посетим Израел

Климатът на Израел е субтропичен, относително влажен на север, пустинен и полупустинен на юг и в падините. Лятото е горещо (средна юлска и августовска температура 24-28°С, в падината Гхор до 36°С) и топла зима (средна януарска температура 6-14°С, на югозапад от Мъртво море до 18°С). По крайбрежието на Мъртво море, в падината Гхор и в пустинята Негев годишната сума на валежите е 100-200 mm (на места – под 100 mm), на север, на платото – 600-800 mm, а по крайбрежието на Средиземно море – 400-800 mm. Максимумът на валежите е през зимата.


Препоръчани оферти

препоръчани

Израел - Тел Авив
препоръчани

Израел - Тел Авив
препоръчани
препоръчани

популярни Популярни дестинации