20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Алберобело, Италия

Алберобело - Туристически Дестинации и Забележителности

Алберобело е град и община в Южна Италия, регион Пулия. В буквален превод името означава „Красиво дърво“. Това, което печели популярност на този италиански район са уникалните постройки, известни като трули. Трулите са семпли, но солидно кръгли жилища с конусовиден покрив, изградени от камъни без хоросан. Строителство им е започнало в средата на XV век. Алберобело се разпростира на 2 хълма, разделени от речно корито.
Известен е заради своите многобройни кръгли къщи, наречени трули. Заради тази особеност градът е един от обектите в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО за Италия.
Макар и трули-те да са под егидата на ЮНЕСКО, доста чужденци са собственици на трули в Алберобело.  Днес някои от трули-те са превърнати в малки хотели, където туристите могат да отседнат и да се насладят на усещането да нощуват в една малка и уютна трула

повече за Алберобело

какво е времето

Кога да посетим Алберобело


популярни Популярни дестинации