20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Германия

Германия - Туристически Дестинации и Забележителности

Герма̀ния (на немски: Deutschland), официално име Федерална република Германия ФРГ (на немски: BRD), е федерална парламентарна република в Централна Европа. Тя граничи със Северно море, Дания и Балтийско море на север, с Полша и Чехия на изток, с Австрия и Швейцария на юг и с Франция, Люксембург, Белгия и Нидерландия на запад. Територията на Германия заема 357 021 km² и е разположена в умерения климатичен пояс. С население от над 83 милиона жители, тя е страната с най-голямо население в Европейския съюз (второ по големина в Европа след Русия) и е на трето място в света по брой на чуждите имигранти. 

повече за Германия

какво е времето

Кога да посетим Германия

Времето в Германия е непостоянно. Характерни са ветрове от запад, които целогодишно носят въздушни маси от Атлантическия океан. Вследствие на това в страната има валежи през всички сезони. В Северногерманската низина годишните валежи са от 500 – 700 mm, в Средните планини – 700 – 1500 mm, а в Алпите – над 2000 mm. От северозапад на изток и югоизток климатът се променя от океански към континентален. В повечето години зимите са относително меки, а летата не са твърде топли, въпреки че зимите могат да бъдат много студени, а летата – горещи и сухи. Най-студеният месец е януари. Тогава температурите са между -0,6 и +1,5 °C в Северногерманската низина, а в планините падат до -6 °C. Средните юлски температури в Севернонемската низина са от +17 до +18 °C, а в долината на горен Рейн достигат 20 °C. Средногодишната температура за цялата страна е +9 °C. През лятото може да се наблюдава бърза смяна от слънчево към дъждовно време. Сравнително рядко се наблюдават екстремни условия като суша, торнадо, бури, много ниски или високи температури и т.н. Климатът е умерен, преходен от морски към континентален. 


Препоръчани оферти

популярни Популярни дестинации