20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Белгия

Белгия - Туристически Дестинации и Забележителности

Кралство Белгия (на нидерландски: België; на френски: Belgique; на немски: Belgien) е държава в Западна Европа. Тя граничи с Нидерландия, Германия, Люксембург и Франция, а на северозапад – със Северно море. 

повече за Белгия

Белгия се намира на културната граница между германска и романска Европа. Географски и културно Белгия е на кръстопътя на Европа и в продължение на последните 2000 години е била свидетел на непрестанни приливи и отливи на различни раси и култури.

какво е времето

Кога да посетим Белгия

Климатът на Белгия, както и на по-голямата част от северозападна Европа е океански, със значителни валежи през всички сезони. Въпреки че има четири обособени сезона, времето е меко през цялата година със средни максимални температури през юли и август около 23°C и средни минимални температури през януари и февруари около 1°C. Средните валежи варират от 54 mm през февруари или април и 78 mm през юли. Годишното количество на валежите е около 850 mm. Снеговалежите през зимния сезон не са изключение, но снегът рядко се задържа за дълго, тъй като средните минимални температури са над 0°C.

Препоръчани оферти

популярни Популярни дестинации