Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).

Австрия

Австрия - Туристически Дестинации и Забележителности

А̀встрия или Репу̀блика А̀встрия(на немски: Republik Österreich или само Österreich) е вътрешноконтинентална страна, разположена в Централна Европа. Австрия граничи с Лихтенщайн и Швейцария на запад, Италия и Словения на юг, Словакия и Унгария на изток, Германия и Чехия на север. Официалният език в страната е австрийският стандарт на немския език, а други малцинствени езици с частичен официален статут са хърватският, словенският и унгарският. 

повече за Австрия

Територията на Австрия влиза в състава на Римската империя под името Норик. През 788 г. франкският крал Карл Велики завладява територията и християнизира населението. По време на управлението на австрийската династия Хабсбург Австрия се превръща във водеща европейска сила.  

Австрия

какво е времето

Кога да посетим Австрия

Климатът в Австрия е умереноконтинентален в по-ниските части на страната и планински в по-високите части на Алпите. Зимата във високите части е студена, а лятото – прохладно. В ниските части зимата е мека и по-суха, а лятото – топло и влажно. Най-много валежи падат през август, а най-малко през януари. 

Препоръчани оферти

препоръчани
препоръчани

Австрия - Виена
препоръчани
препоръчани

Австрия - Виена
препоръчани

Австрия - Страсбург

популярни Популярни дестинации