20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Виетнам и Камбоджа с Дананг и Златния мост - 2025


Описание

С нощувка на борда на круизен кораб в залива Ха Лонг

Екскурзията е единадесетдневна и включва 2 нощувки в Хо Ши Мин (Сайгон), 2 нощувки в Сием Реап, 1 нощувка в Дананг, 1 нощувка в Хой Ан, 1 нощувка в Ханой в хотели 4 звезди на база закуска, 1 нощувка с вечеря на борда на круизен кораб в залива Ха Лонг, 8 обяда, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Хо Ши Мин, Сием Реап, Дананг, Хой Ан, Ханой и Ха Лонг. Пакетната цена включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешни полети Хо Ши Мин – Сием Реап, Сием Реап – Дананг и Дананг – Ханой, които се извършват от местни авиокомпании (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг). Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери във Виетнам и Камбоджа се извършват с минибус/автобус. Лети се с „Турски авиолинии” (с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж).

Хо Ши Мин: хотел Kim Do Royal****, или подобен; Сием Реап: хотел Somadevi Angkor Resort****, или подобен; Хой Ан: хотел Hoian Rosemary Boutique****, или подобен; Ханой: хотел MK Premier Boutique****, или подобен; Ха Лонг: хотел Crown Legend Cruise****, или подобен.

Цената включва

 • Самолетен билет София – Хо Ши Мин и Ханой - София, с включени:
 • 1 бр. салонен багаж до 8 кг;
 • 1 бр. чекиран багаж до 30 кг;
 • летищни такси;
 • Самолетни билети за вътрешните полети Хо Ши Мин - Сеам Реап, Сеам Реап – Дананг и Дананг - Ханой, с включени:
 • 1 бр. ръчен багаж до 5 кг;
 • 1 бр. чекиран багаж до 20 кг;
 • летищни такси;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Хо Ши Мин (Сайгон);
 • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Сеам Реап;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Дананг;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Хой Ан;
 • 1 нощувка със закуски в хотел 4* в Ханой;
 • 1 нощувка със закуска на борда на круизен кораб;
 • 8 обяда;
 • 1 вечеря на борда на круизен кораб;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Транспорт по описаната програма;
 • Екскурзоводско обслужване по описаната програма;
 • Входни такси за туристическите обекти по програмата;
 • Водач – придружител.

Цената не включва

 • Такса за издаване на многократна виетнамска виза в размер на - 215 лв., издава се и се заплаща от България;
 • Такса за издаване на камбоджанска виза в размер на 30 долара, издава се на летище в Сием Реап;
 • Напитки;
 • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор – около 5-6 USD на турист ден (заплащат се на място);
 • Медицинска застраховка – с доплащане 2 лв. на човек на ден;
 • Застраховка Отмяна на пътуване;
 • Разходи от личен характер.

Информация за транспорт

Самолет

София - Дананг

 • Предстоящо пътуване

  18.03.2025

 • Предстоящо пътуване

  23.03.2025

Дата на тръгване

 • 18.03.2025
 • 23.03.2025

Места на тръгване за всички обявени дати за това направление:

 • 00:00 ч. - София (София)

Цени

Всички видове отстъпки и специални оферти се изчисляват в реално време, спрямо избраният период, брой туристи и настаняване. За да получите максимално ясна и точна информация е необходимо да направите търсене за точен брой възрастни и деца, дата на настаняване и освобождаване.
Настаняване Тип стая Изхранване Цена

1ADL /

най-ниска цена за период

23.03.2025 - 03.04.2025

- - 5,719.00 лв.

1ADL /

най-ниска цена за период

18.03.2025 - 29.03.2025

- - 5,769.00 лв.

2ADL /

най-ниска цена за период

23.03.2025 - 03.04.2025

- - 9,998.00 лв.

2ADL /

най-ниска цена за период

18.03.2025 - 29.03.2025

- - 10,098.00 лв.

1ADL1CHD /

най-ниска цена за период

23.03.2025 - 03.04.2025

- - 10,568.00 лв.

1ADL1CHD /

най-ниска цена за период

18.03.2025 - 29.03.2025

- - 10,668.00 лв.

2ADL1CHD /

най-ниска цена за период

23.03.2025 - 03.04.2025

- - 14,797.00 лв.

3ADL /

най-ниска цена за период

23.03.2025 - 03.04.2025

- - 14,897.00 лв.

2ADL1CHD /

най-ниска цена за период

18.03.2025 - 29.03.2025

- - 14,947.00 лв.

3ADL /

най-ниска цена за период

18.03.2025 - 29.03.2025

- - 15,047.00 лв.

Програма

Ден 1:

ПЪРВИ ДЕН – Полет София - Истанбул с „Турски авиолинии”.

Ден 2:

ВТОРИ ДЕН – Полет Истанбул - Хо Ши Мин (Сайгон). Пристигане в Хо Ши Мин. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 3:

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Бен Че – град по поречието на величествената река Меконг. Разходка с лодка, по време на която ще посетите местни работилници, в които ще се запознаете с традиционния метод за изработване на тухли по традиционен метод и обработване на кокосови орехи. Кратка разходка до дома на местно семейство с възможност да опитате плодове и чай. Разходката продължава по суша по-навътре в провинцията, където ще имате възможност да се полюбувате на характерните пейзажи на оризовите полета и зеленчукови плантации, докосвайки се до местната култура и начин на живот. Обяд. Завръщане в Хо Ши Мин. Нощувка.

Ден 4:

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за подземното селище „Куши”. Разходка из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. Обяд. Следобед - обиколка на град Хо Ши Мин или, както западните туристи, а и местните хора предпочитат да го наричат – Сайгон: катедралата Нотр Дам (отвън), Централната поща, Двореца на независимостта. Някога градът е бил важен търговски център и пристанище и тук среща са си давали виетнамци, китайци, японци, французи, холандци. Всяка от тези култури е оставила своето архитектурно и особено кулинарно наследство.Трансфер до летището за полет до Сием Реап, Камбоджа. Трансфер до хотела. Нощувка в Сием Реап.

Ден 5:

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Посещение на старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том, известен с монументалните си укрепителни стени и портите украсени от скулптури на човешки лица. Гръдът е пресечен от две перпендикулярно разположени улици, които водят към основния храм Байон, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Разглеждане на храма. Обиколката продължава с посещение на хиндуиския храм Фимеанакас, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Обяд. Следобед - разглеждане нa най-големия в света храмов комплекс Ангкор Ват - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми в кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Разходка до известния храм Ta Прохм, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Обиколката завършва с посещение на пагодата Ват Бо – един от най-старите храмове в Камбоджа, пазещ уникални стенни рисунки. Нощувка в Сием Реап.

Ден 6:

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Посещение на традиционно плаващо селище. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап, най-голямото езеро в Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Разглеждане на действащия будистки храм Ват Тмей, свързван с почитането на паметта на загиналите по време на геноцида на Червените кхмери в областта. Обяд. Следобед - трансфер до летището за полет до Дананг. Пристигане в Дананг. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 7:

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Екскурзоводска програма в Дананг - трансфер до станция Ба На Хилс (имате възможност да се возите на най-дългата лифтова дъга в света с дължина над 5 км., от която ще се насладите на спиращи дъха гледки от 1487 м н.в.), по пътя - посещение на някои от старите френски вили. Обяд. Обиколката ще завърши с разходка по най-новата архитектурна забележителност във Виетнам - „Златния мост“, поддържан сякаш от божествени гигантски ръце. Трансфер до Хой Ан. Разглеждане на древния пристанищен град Хой Ан (ЮНЕСКО). Посещение на японския покрит мост (в реновация), най-известният архитектурен паметник в града с над 400 годишна история и Асамблейната зала на китайската конгрегация Чаоджоу, особено красива и пищно аранжирана отвън и отвътре. Възможност за пауза в местни работилници, където може да се види производството на керамични изделия и ръчно изработени мебели. Нощувка в Хой Ан.

Ден 8:

ОСМИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището в Дананг за полет до Ханой. Пристигане в Ханой. Обяд. Екскурзоводска програма в Ханой - посещение на Етнографския музей и на Конфуцианския храм, наричан често „Храмът на литературата”, известен като първият виетнамски университет. Посещение на традиционното за Виетнам „Куклено шоу във вода”. Нощувка в Ханой.

Ден 9:

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска (сух пакет). Екскурзоводска програма в Ханой - мемориалния комплекс на Хо Ши Мин, къщата на Хо Ши Мин, Президентския дворец (oтвън) – бивша резиденция на управителите на Индокитай и Едноколонната пагода - най-красивата в Ханой, наричана „пагодата на Лотуса” заради уникалната си архитектура. Отпътуване за залива Ха Лонг (ЮНЕСКО), чието име в буквален превод означава „залива на спускащия се дракон. Настаняване в традиционен круизен кораб (джонка) и круиз в световноизвестния залив. Обяд. Разходка из легендарния залив. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Забележка: Маршрутът на круиза може да бъде променен при лошо време.

Ден 10:

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Рано сутринта възможност за посещение на клас по Тай Чи на борда на кораба. Напускане на кораба. Трансфер до Ханой. Посещение на езерото Хоан Кием и храма Нгок Сон. Едночасова разходка с рикша в стария квартал на Ханой. Трансфер до летището в Ханой за полет до Истанбул.

Ден 11:

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – Пристигане в Истанбул. Полет Истанбул - София. Пристигане в София.

Полетно разписание при дата на тръгване 18.03.2025 г.:

 • София - Истанбул - 21:35 ч. – 00:05 ч. +(1);
 • Истанбул - Хо Ши Мин - 03:05 ч. – 17:00 ч.;
 • Ханой - Истанбул - 22:30 ч. – 05:30 ч.+(1);
 • Истанбул - София - 14:45 – 15:05 ч.
 • Полетно разписание при дата на тръгване 23.03.2025 г.:

 • София - Истанбул - 21:35 ч. – 00:05 ч. +(1);
 • Истанбул - Хо Ши Мин - 03:05 ч. – 17:00 ч.;
 • Ханой - Истанбул - 23:05 ч. – 05:20 ч. +(1);
 • Истанбул - София - 07:15 – 07:30 ч.
 • Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през май 2024 г. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

  Виж повече
  Виж по-малко

  Допълнителни услуги

  Виж всички

  Условия

  За пътуването се изисква виза и валиден международен паспорт, чиито срок на валидност с валидност най-малко 6 месеца след датата на заминаване.

  Полезна информация

  ВАЖНО: Моля, имайте предвид, че дрескодът за посещение на някои от храмовете е много строг и не се позволяват къси панталони, голи рамене и колене. При влизане следва да бъдат събути и обувките, поради което е добре да носите резервни чорапи.

  Полетно разписание при дата на тръгване 18.03.2025 г.:

 • София - Истанбул - 21:35 ч. – 00:05 ч. +(1);
 • Истанбул - Хо Ши Мин - 03:05 ч. – 17:00 ч.;
 • Ханой - Истанбул - 22:30 ч. – 05:30 ч.+(1);
 • Истанбул - София - 14:45 – 15:05 ч.
 • Полетно разписание при дата на тръгване 23.03.2025 г.:

 • София - Истанбул - 21:35 ч. – 00:05 ч. +(1);
 • Истанбул - Хо Ши Мин - 03:05 ч. – 17:00 ч.;
 • Ханой - Истанбул - 23:05 ч. – 05:20 ч. +(1);
 • Истанбул - София - 07:15 – 07:30 ч.
 • Продължителност на полетите:

 • София – Истанбул - около 1 ч. и 30 мин.;
 • Истанбул – Хо Ши Мин - около 9 ч. и 45 мин.;
 • Ханой – Истанбул - около 8 ч. и 55 мин.;
 • Истанбул – София - около 1 ч. и 20 мин.
 • Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през май 2024 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

  Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание;

  Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,83 лв. за щатски долар към 10.05.2024 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

  Местни Валути: Виетнамски донг и Камбоджански риел.

  Информация и необходими документи за издаване на туристически визи за Виетнам и Камбоджа:

 • За пътуване до Виетнам и Камбоджа е необходимо да притежавате задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на заминаване;
 • За пътуване до Виетнам се изисква виза - такса за издаване на многократна виетнамска виза - 215 лв. (издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6см направена преди не повече от 1 година, с лице снимано фронтално, с открита глава, без тъмни очила;);
 • За пътуване до Камбоджа се изисква виза – 30 долара, издава се на летище в Сием Реап (заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6см);
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

  Условия по договора

  Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на самолетните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

  Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 18:00 ч. на втория работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 65 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 18:00 ч. на втория работен ден след сключването на настоящия Договор до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 65 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е 20 или по-малко дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.
 • Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

  Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

  Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

  Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

  Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Турция, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

  Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.