Уважаеми клиенти, временно офиса ни в град Велико Търново - няма да обслужва клиенти! Всички възникнали въпроси по предстоящи пътувания, бъдещи или настоящи резервации, може да отправяте към офисите ни

в град София +359 879 007419 ,+359 879 007411; град Русе +359879 007417 и град Пловдив +359879 007408. Е-маил адресът: vtarnovo@karacitours.bg - остава активен и на Ваше разположение!

АРМЕНИЯ - легенди и култура от времената на Ной!


Описание

Армения - огромно разообразие от обекти, представляващи интерес за всеки пътешественик - от древни църкви, манастирски комплекси до най-голямата колекция ръкописи от средновековието, най-древните останки от хуманоиди и разбира се, спиращи дъха гледки, природни картини и традиционно гостоприемство.

Цената включва

  • Двупосочен трансфер от/до с лицензиран превозно средство, упоменато в съответната оферта;
  • Нощувки на съответната база изхранване и настаняване;
  • Представител на туроператора;
  • Внимание! Всеки от хотелите включени в тази оферта, имат различни екстри включени в основната цена. За повече информация, проверете избраният от Вас хотел.

Цената не включва

  • PCR тест (при необходимост);
  • Екскурзии по желание организирани на място и входни такси на обектите;
  • Разходи от личен характер.

Информация за транспорт

Програма

Ден 1.  Пристигане в Ереван

Пристигане на международното летище Zvartnoc (11:30). Среща с екскурзовода. Трансфер до Ереван. Започваме програмата с обиколка в столицата на Армения Ереван. От векове този град е известен като "розов град" заради цвета на камъка, с който е построен. Посещаваме площада на републиката, авеню Mashtoc, Дома на операта и балета на Арам Хачатрян, парка "Каскад". След това се посещава Музея на ръкописите на Армения, който се нарича Матенадаран, където се съхраняват всички древни арменски ръкописи. Нощувка в хотела.

По желание - Вечеря в традиционен ресторант с фолклорна музика "Таверна Ереван" - цена 25 евро на човек.

 

Ден 2.  Ереван - Севан - Дилижан - Агарцин – Ереван

Закуска. Ще караме до езерото Севан, което е едно от най-големите езера в света. Отличава се със своята сладка и удивително синя вода. Тук можем да се насладим на спиращата дъха природа на красивото езеро. След това ще посетим манастира Севанаванк, който се намира на полуостров Севан. Всъщност има 2 манастира, единият от тях е разрушен, но другият стои неподвижен. Построени са през Средновековието, около 10 век. След това се отправяме към Дилижан. Вървейки по улица Шарамберян ще се натъкнем на много музеи, пазари за сувенири, малки магазинчета и т.н. Ще разгледаме и две традиционни къщи, построени от дърво, с керемидени покриви и балкони педантично издълбани, които са типични примери за Дилижан. Посещение на манастира Агарцин. Нощувка в Ереван.

По желание:

- Обяд в местна къща – 17 евро на човек.

- Майсторски клас по арменски "Толма" – 15 евро на човек.

- Вечеря в традиционен ресторант  "Таверна Арарат" – 20 евро на човек.

 

Ден 3.  Ереван – Хор Вирап – село Арени – Нораванк – Ереван

Закуска. Екскурзия до манастира Хор Вирап (4-18 в.). Този манастир е много известен поради своята история. Григорий Просветител, който въвежда християнството в Армения е бил затворен там около 13 години, тъй като по това време на мястото на манастира е имало затвор. Тук можем да се насладим на невероятната гледка към свещената планина Арарат - безсмъртен символ на Армения. Ще продължим нашата обиколка до Нораванк - манастир от XII век, разположен сред невероятни отвесни скали на склона на извито дефиле. Това е единственият манастир, в който ще открием една уникална скулптура на Отец Бог. Връщане в Ереван. Нощувка.

По желание:

- Обяд в местния ресторант “Arpa Parnas” – 17 евро на човек.

- Вечеря в традиционен ресторант “Tavern Gata” – 20 евро на човек.

 

Ден 4.  Ереван – Гарни – Гегард – Ереван

Закуска. Посещение на Гарни. Езически храм, построен през 1 век сл. Хр. Това е единственият храм, който е запазен от езическите времена в Армения. Той бил посветен на бог Михр, който бил бог на чистотата. През 1679 г. е разрушен от земетресение. През 1975 г. храмът е реставриран. След спирката до Гарни, пътуване продължава до манастира Гегард. Името му идва от легендарното копие, използвано за пробождане на тялото на Христос. Именно тук то се пази от векове. Въпреки че точните основи на манастира не са известни, сегашният комплекс е построен в средата на 13 век. След това се посещава местна къща, където ще имате възможност да видите и участвате в приготвянето на арменския национален хляб лаваш. Той е много тънък, обикновено се продава в много големи количества и се приготвя в смляна пещ "тонир". През 2015 г. е вписан в списъка на ЮНЕСКО за нематериално наследство. Тук ще се насладим на арменската "бърза храна" с лаваш и сирене. Връщане в Ереван и нощувка в хотел.

По желание:

- Вечеря в традиционния ресторант “Tavern Gata” – 20 евро на човек.

 

Ден 5.  Ереван - Еджмиацин - Звартноц - Отпътуване

Закуска. Освобождаване на хотела.

Ще започнем екскурзията до вековните паметници Ejmiatsin и Zvartnots. Тези обекти са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Катедралата на Еджмиацин, основана през 303 г., е официалната резиденция на Католикоса на Армения. Ще продължим пътуването до храма Звартноц, който е построен през 7-ми век от католикос строител Нерсес. Трансфер до летището.

Виж повече
Виж по-малко

Условия

Условия за резервации:

Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране

Доплащане 21 дни преди тръгване

Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

 

Условия за анулации:

До 24 часа след резервация без такса за анулация

До 30 дни преди тръгване 50 лв/човек такса анулация

До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация

Под 21 дни 100% като такса анулация

 

Важно:

1. Минимален брой туристи: 50 човека;

2. Срок за уведомяване при ненабран минимум – 21 дни;

3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;

4. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;

5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Полезна информация