Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).

Шри Ланка - 4 дни обиколен тур и 4 дни плаж


Описание

Цената включва

 • Двупосочен трансфер от/до с лицензиран превозно средство, упоменато в съответната оферта;
 • Нощувки на съответната база изхранване и настаняване;
 • Представител на туроператора;
 • Внимание! Всеки от хотелите включени в тази оферта, имат различни екстри включени в основната цена. За повече информация, проверете избраният от Вас хотел.

Цената не включва

 • PCR тест (при необходимост);
 • Екскурзии по желание организирани на място и входни такси на обектите;
 • Разходи от личен характер.

Информация за транспорт

Самолет

София - Гале

 • 01.03.2023

  от 2859 лв.

Дата на тръгване

 • 01.03.2023

Места на тръгване за всички обявени дати за това направление:

 • 00:00 ч. - София (София)

Цени

Всички видове отстъпки и специални оферти се изчисляват в реално време, спрямо избраният период, брой туристи и настаняване. За да получите максимално ясна и точна информация е необходимо да направите търсене за точен брой възрастни и деца, дата на настаняване и освобождаване.

Програма

Ден 1: София - Матала

Среща на летище София. Директен чартърен полет до летище Матала.

 

Ден 2: ЛЕТИЩЕ – ЕЛА - НУВАРА ЕЛИЯ

Пристигане на международното летище Матала. Среща и съдействие при пристигане на летище от местния туроператор.

Трансфер от летището до Трансфер от летище до Нувара Елия по маршрута Enjoy Ella.

Ела е малък град в област Бадула на провинция Ува, Шри Ланка, управляван от градски съвет. Намира се на около 200 километра (120 мили) източно от Коломбо и е разположен на надморска височина от 1041 метра (3415 фута). Районът има богато биоразнообразие, гъсто с многобройни разновидности на флора и фауна. Ела е заобиколена от хълмове, покрити с облачни гори и чаени плантации. Градът има по-хладен климат от околните низини, поради надморската му височина. Ella Gap позволява гледка към южните равнини на Шри Ланка. След завършване продължете към Нувара Елия.

Вечеря и нощувка в хотел Oakray Tea Bush 4*.

 

Ден 3: НУВАРА ЕЛИЯ – ЧАЕНА ПЛАНТАНЦИЯ – ПЕРАДЕНИЯ – КАНДИ

Закуска в хотела

Насладете се на обиколка на град Нуваралия.

По пътя- Посещение на чаената плантация.

Шри Ланка, чай и туризъм са думи, които не могат да бъдат разделени. Направете обиколка до студените и мъгливи хълмове, които се гордеят с най-добрата обиколка с чай, покриваща тучни зелени одеяла от чаени плантации. Или просто влезте във фабрика за чай, обработваща престижната марка Ceylon Tea, за да наблюдавате богата традиция, поддържана жива до днес. Докато наблюдавате съскането и свистенето на машини, вдишвайки небесния аромат, произтичащ от тези съоръжения, не забравяйте да завършите деня си със стил с чаша идеално смесен чист цейлонски чай.

Трансфер до Канди, по пътя посещение на Кралската ботаническа градина Перадения.

Първоначално разработена като градина за удоволствия при кралски особи и по-късно хармонизирана от британците, Кралските ботанически градини на Перадения – днес в комплект с най-приветливите съоръжения, разположени само на 4 мили от Канди – е процъфтяващо национално богатство в Чудото на Азия. Разходете се в това 147-акрово блаженство на преживяване, минавайки покрай добре поддържани тревни площи, павилиони и осмоъгълна оранжерия, за да бъдете посрещнати от огромното пространство на великолепно озеленена тучна зелена трева, която ще ви насърчи за една вълнуваща почивка. На север

от входа има кафене, на което човек може да попадне, преди да стъпи в някои от акцентите – къщата на орхидеите и гигантската яванска смокиня – на това място, което прелива от благодат.

Вечерта станете свидетели на градска обиколка на Канди, включително посещение на Свещения храм на реликвата на зъба и културно танцово шоу.

Последно управляван от крал Шри Викрама Раджасингхе - преди да бъде поставен под британско управление през 1815 г., Канди - обектът на световното културно наследство и последната кралска столица на кралете на Шри Ланка - изработва набор от култура, история и наследство в съзнанието на посетителите отвсякъде Глобусът. Изживейте древно кандско наследство, гравирано около неговата перла в короната, храмът на свещената реликва от зъб на бог Буда. Разходката из този малък крайезерен град - сгушен сред мъгливите хълмове - ще включва Центъра на Канди Сити - пълен с най-новите и световни марки, базар, център за изкуства и занаяти, както и музей на скъпоценни камъни и лапидарий. разходете се в цвят като плъзгате се през пресни плодове и зеленчуци на пазара в Канди. Насладете се на вечерта си, като се впуснете в ритъма на традиционна музика и барабани от културно шоу, подобряващо богатата и жизнена култура на чудото  на Азия.

Също така посетете Музея на скъпоценните камъни, където ще научите историята на скъпоценните камъни в Шри Ланка и как се обработват от минния етап.

Продължаваме към хотела за нощувка.

Вечеря и нощувка в хотел Senani 4* или подобен.

 

Ден 4: КАНДИ – МАТАЛЕ – ХИРИВАДУНА - ДАМБУЛА

Закуска в хотела.

Трансфер до Дамбула, по пътя посещение на Matale Spice Garden.

Селскостопанска зона в централната провинция, Матале рядко изпада от картите поради забележителния си принос чрез водещи култури на острова, простиращи се от чай, каучук и зеленчуци до подправки. Оглавявайки бунта през 1848 г., Matale днес се гордее изключително много със своята история, изтъкана около подправките. Спрете до градина с подправки - в която ще бъдете добре дошли - и наблюдавайте терапевтичните стойности на подправките и процесите на освежаваща чаша билков чай! Или прекарайте известно време в празен ход по закостенелите улици, ако имате предвид истинско градско приключение, изпълнено с гласове и цветове.

Трансфер до Hiriwaduna Village и се насладете на прехода Hiriwaduna Village.

Hiriwadunna е селце, пълно с естествена красота, езерото Hiriwadunna и зелените оризови полета, които подобряват естествената му красота. Специалността на това сафари е, че клиентите могат да се насладят на естествената красота, както и на гостоприемството на местните.

Ще се разходите по брега на езерото Hiriwadunna и след това ще направите сафари с рибарска лодка в езерото, между домовете на местните. Следва кратко пътуване с каляска, теглена от волове, което доскоро е бил начинът на транспорт на това село. Вкусният местен обяд ще задоволи и глада ни, преди отново да потеглим на път.,

Продължаваме към Дамбула.

Град Дамбула е център, който е бил ценен от много крале от 1 век пр. н. е. Днес, икона в лицето на Шри Ланка, скалният храм Дамбула съхранява някои от най-уникалните рисунки във великолепно построени 5 пещерни храма, ограждащи златния храм на Дамбула. Наблюдавайте колко изящни пещерни рисунки са направени по стените, които приютяват 150 статуи на бог Буда. Когато влезете в убежището, погледнете право към гигантската статуя на Буда, блещукаща в злато над земя, която днес е важен кръстопът в икономическия и културен възход на страната.

Вечеря и нощувка в Tropical Life Resort 5* или подобен.

 

Ден 5: ДАМБУЛА - СИГИРИЯ – МИНЕРИЯ

Закуска в хотела

Програмата започва с трансфер към Сигирия, където ще се изкачим до известната скална крепост Сигирия.

Скалната цитадела на крал Касяпа от 5-ти век и обект на световното наследство. Сигирия - не само се гордее с превъзходството на древното инженерство и градско планиране на Шри Ланка, но също така се провъзгласява за един от най-добрите паметници на изкуството и културата. Преминете през гигантските „Лъвски лапи“ - с изглед към симетричните кралски градини отдолу - за да разберете абсолютното великолепие, което някога е доминирало в тази скална крепост.

Заобиколена от укрепления и ровове, Лъвската скала – наподобяваща митологичния „Град на боговете“ – е покрита с фрески, които са свързани с рисунки в стил Гупта, открити в пещерите Аджанта в Индия. Разходете се в сянката на забележителна „огледална стена“, прегръщаща западното лице на Сигирия, представляваща артистични сто метра, ламинирани с графити. Разходете се в добре изработения музей на долния етаж за едно епично пътешествие от миналото, за да разберете как цитаделата се носи над гражданите със замъка, езерата и напоителните системи, които изпомпват вода точно до върха й с гениална хидравлична система, описваща колосален шедьовър на великия крал, което остава чудо в Азия в продължение на векове.

Вечерта продължете до Минерия и се включете в джип сафари.

Ако сте готови за сериозен тътен в джунглата, тогава Минерия е вашият Колизеум! Разпростиращ се на 8800 хектара, това е убежище за слонове. Minneriya е дом на стада от елени и изобилие от птици. Паркирайте джипа си на брега на водоема и изключете двигателя му. Гледайте внимателно как стадата слонове - един по един - се носят по покритите с трева брегове, за да се хранят. Всъщност това е най-голямото събиране на слонове в света - над 300 наведнъж - което краси парка, за да се превърне в магнит за любителите на дивата природа по целия свят.

Вечеря и нощувка в Tropical Life Resort 5* или подобен.

 

Ден 6: ДАМБУЛА – КОЛОМБО – ПОЧИВКА НА ПЛАЖА

Закуска в хотела

След завършване продължете към Коломбо и се насладете на градска обиколка на Коломбо.

Коломбо – е бизнес и търговски център, непосредствено до новата столица - Sri Jayawardhanapura Kotte, която е само на няколко мили. Коломбо е малко морско пристанище, което става известно през 16-ти век с пристигането на португалците през 1505 г. и развитието му като основно пристанище по време на британския период. Става столица през 1815 г., след като Канди е преотстъпен на британците.

Останките от сградите през периода и португалското, холандското и британското управление се намират във всеки район на града. Нито едно от португалските и холандските укрепления не е открито днес, но някои от техните сгради и църкви могат да се видят в районите на Форт и Петта. Посетете Форт, бившия британски административен център и военен гарнизон, Сий Стрийт - кварталите на златаря в сърцето на Петах, района Базар, където също има хиндуистки храм със сложни каменни резби, портата Кайман с камбанарията при оригиналната порта до влезте във форта, холандската църква Wolfendhaal, датираща от 1749 г., будисткият храм Kelaniya, джамията Davatagaha, музеят Colombo и природонаучният музей са някои от обектите, които трябва да посетите. Посетете също BMICH (Мемориална международна конферентна зала Bandaranaike), вижте репликата на Буда Авукана и Площада на независимостта.

След завършване на обиколката продължаваме към вашия хотел на плажа.

Вечеря и нощувка в Centara Ceysands, Bentota 4*

 

Опционално и срещу допълнително заплащане:

 • Heritance Ahungalla, Ahungalla 5*

 

Ден 7: ПЛАЖ и релакс

Закуска в хотела.

Свободно време за плаж или:

Допълнителна екскурзия - Разходка с лодка по река Маду, ферма за костенурки Косгода, посещение на фабрика за маски и обиколка на град Гале.

Вечеря и нощувка в Centara Ceysands, Bentota 4*

 

Опционално и срещу допълнително заплащане:

 • Heritance Ahungalla, Ahungalla 5*

 

Ден 8: ПЛАЖ и релакс

Закуска в хотела.

Свободно време за плаж или:

Допълнителна екскурзия – Посещение на резервата Йала.

Вечеря и нощувка в Centara Ceysands, Bentota 4*

 

Опционално и срещу допълнително заплащане:

 • Heritance Ahungalla, Ahungalla 5*

 

Ден 9: ПЛАЖ и релакс

Закуска в хотела.

Свободно време за плаж или:

Допълнителна екскурзия – Приключение с китове.

Вечеря и нощувка в Centara Ceysands, Bentota 4*

 

Опционално и срещу допълнително заплащане:

 • Heritance Ahungalla, Ahungalla 5*

 

Ден 10: ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ

Закуска в хотела.

Трансфер до международното летище Матала за връзка с полета на заминаване.

 

Полетно разписание:

София - Матале - 01.03 в 20:00 - 09:30 (+1 ден)

Матале - София - 10.03 в 12:00 - 19:30

Виж повече
Виж по-малко

Допълнителни услуги

Виж всички

Условия

Условия за резервации:

Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране Доплащане 21 дни преди тръгване Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

 

Условия за анулации:

До 24 часа след резервация без такса за анулация До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация Под 21 дни 100% като такса анулация

 

ВАЖНО:

1. Минимален брой туристи: 40 човека; 2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни; 3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България; 4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.

Полезна информация

Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ на стойност до 200лв:

ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация – депозит при резервация 10% и доплащане 20 дни преди тръгване, при гарантирана програма ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни БЕЗПЛАТНИ PCR тестове при наложени от страната такива; ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19. БОНУС без аналог - при установяване на COVID-19 по време на пътуване – БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България. (Това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка) БОНУС без аналог – Застраховка Отмяна на пътуване (включена във всеки пакет)