Уважаеми клиенти, считано от 23.08.2023 г. клиентите от обслужвани от офис ВЕЛИНГРАД, ще бъдат обслужвани от централен офис - град София. Повече информация: 0700 10 403 Благодарим Ви!

Уважаеми клиенти, считано от 18.07.2023 г. офис Варна се мести на нов адрес - град Варна, бул. "Владислав Варненчик" 140. Очакваме Ви!

САЩ - ЗАПАДНО КРАЙБРЕЖИЕ (Сан Франциско, Лас Вегас, Лос Анджелис)


Описание

Цената включва

 • Двупосочен трансфер от/до с лицензиран превозно средство, упоменато в съответната оферта;
 • Нощувки на съответната база изхранване и настаняване;
 • Представител на туроператора;
 • Внимание! Всеки от хотелите включени в тази оферта, имат различни екстри включени в основната цена. За повече информация, проверете избраният от Вас хотел.

Цената не включва

 • PCR тест (при необходимост);
 • Екскурзии по желание организирани на място и входни такси на обектите;
 • Разходи от личен характер.

Информация за транспорт

Самолет

София - Лос Анджелис

 • 11.10.2023

  от 8394 лв.

 • 01.11.2023

  от 8394 лв.

Дата на тръгване

 • 11.10.2023
 • 01.11.2023

Места на тръгване за всички обявени дати за това направление:

 • 00:00 ч. - София (София)

Програма

Ден 1.  Пристигане в Сан Франциско 

Среща на летище София, Терминал 2 в 04:00ч. сутринта. В 06:15ч. полет София – Франкфурт с "Lufthasa". Пристигане във Франкфурт в 07:45ч. И в 10:25ч. полет Франкфурт – Сан Франциско. Пристигане в Сан Франциско в 12.40ч. Трансфер до хотел, настаняване. Нощувка.

 

Ден 2. Сан Франциско

Започнете деня с разглеждане на забележителностите на Сан Франциско, един от най-интересните градове в света, изкусителна смесица от история и модерна изтънченост. Построен върху няколко хълма, градът е перлата на великолепния залив в подножието на тези хълмове. Ще видим бизнес района Юниън Скуеър, Чайнатаун, който е най-старият в страната, след това ще пресечем световно известния мост Голдън Гейт Бридж до живописния град Саусалито от другата страна на залива. Нощувка.

 

Ден 3. Сан Франциско

Сутрешна екскурзия до Алкатрас с ферибот. Скандалният бивш федерален затвор, дом на хора като Ал Капоне, Джордж Кели "Картечницата" и Робърт Строуд "Човекът-птица". Разположен в залива на Сан Франциско, на 2,4 км от брега. Построен на бруления от вятъра остров, за да се възползва от забележителната му изолация. В допълнение, островът предлага някои от най-впечатляващите гледки към Сан Франциско и Голдън Гейт. Останалата част от деня - свободно време. Нощувка.

 

Ден 4. Сан Франциско – Йосемити – Бейкърсфилд (450 км - 5 часа)

Величествения национален парк Йосемити, един от най-красивите паркове в щата Калифорния. Йосемити изненадва със свежите си алпийски пейзажи, с борови гори и великолепни водопади. Отвесни бели монолитни скали се извисяват над долината. След като посетим парка, ще продължим към Бейкърсфилд. Нощувка.

 

Ден 5. Бейкърсфилд – Дет Вали – Лас Вегас (600 км - 6 часа)

Заминаваме за впечатляващата Долина на смъртта, която е на 100 метра под морското равнище. Тази област е толкова пуста, че първите каубои, които се осмелили да дойдат тук, я описали като "няма поток, от който да пиеш; няма дърво, на което да висиш". Ще открием парка, включително Фърнес Крийк и пясъчните дюни Стоун Пайп. Продължаваме към "града на греха" - Лас Вегас. Нощна обиколка на Лас Вегас с Вашия водач. Нощувка.

 

Ден 6. Лас Вегас

Свободен ден в градът на хазарта, за да се отпуснем край басейна, да пазаруваме, да опитаме късмета си в казината или да се насладим на едно от невероятните представления от световна класа, които само Лас Вегас може да ни предложи. Нощувка в Лас Вегас.

 

Ден 7. Лас Вегас – Зайон – Брайс (410 км - 4,5 часа)

Отпътуване за най-стария парк в Юта - Зайон Каньон с неговите скали във формата на катедрала, някои от които високи над 3 000 фута (около 915 метра). Освен това, има голямо разнообразие от растителен и животински свят, поради уникалната география на парка. Този следобед предстои красиво шофиране, пресичащо равнините до Каньона Брайс. Нощувка в региона.

 

Ден 8. Брайс - Пейдж (250 км - 2,5 часа)

Започваме деня с посещение на Каньона Брайс - един от най-очарователните природни паркове в Юта. Мормоните са открили това място през 19 век. Тук ослепителните форми и нюанси на камъка на незабравимите Розови скали постоянно се променят от зори до здрач. След това тръгване към Пейдж. По пътя ще направим спирка за посещение на Хорсшу Бенд (Horseshoe Bend), каньон който се е образувал във формата на подкова от река Колорадо. Гледката е на 1280 метра над морското равнище, а река Колорадо е на 975 метра над морското равнище, което го прави спираща дъха с 305 метра височина. Пристигане в Пейдж (Page) със спирки при Лейк Пауъл и Глен Каньон. Нощувка в Пейдж (Page).

 

Ден 9. Пейдж - Монюмънт Вали - Туба сити (350 км - 3,50 часа)

Отпътуваме за Монюмънт Вали, където ще се окажете заобиколени от тъмно червени хълмове. Посещение на този внушителен район, където са заснети множество уестърни. Тази пустинна равнина с дължина 25 мили и широка 16 мили прелива от гигантски монолитни структури от пясъчник, издигащи се високо над долината. Нощувка в град Туба.

 

Ден 10. Туба - Гранд Каньон - Флагстаф (340 км - 3.5 часа)

Ранно отпътуване за Гранд Каньон - величието на щата Аризона, едно от 7-те природни чудеса на света, включено в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство през 1972 г. Пътуване по живописния Дезърт Вю Драйв със спирка в Дезърт Вю Уоч Тауър. Посещение на Гранд Каньон, превъзходен геоложки феномен. Това със сигурност ще бъде един от акцентите на Вашето пътуване. Разходете се по Саут Рим, за да видите едно от най-красивите и вдъхващи страхопочитание чудеса в света. Това е Гранд Каньон, резултат от милиони години вятърна и водна ерозия. Това е безкрайна шир от форми, цветове и непроницаема сянка. Река Колорадо тече над една миля под ръба на каньона. Отпътуване към Флагстаф. Нощувка.

 

Ден 11. Флагстаф - Седона - Скотсдейл (250 км - 2.5 часа)

Днес ще спрем в Седона - великолепно духовно убежище от праисторически времена. Местните американци идват в Седона за своите религиозни церемонии, духовно пробуждане, ритуали на посвещение и сватби от стотици години. Червени пясъчни скали се издигат на хиляда фута над дъното на долината. Из цялата долина се издигат хълмове и скални върхове. Навсякъде скалите са ерозирали във фантастични форми, наподобяващи гигантски крепости, кули, зъбери и други екзотични образи. Следва посещение на замъка Монтесума, едно от най-добре запазените скални жилища в Северна Америка. Когато европейските американци ги откриват през 60-те години на 18-ти век, те ги наричат на императора на ацтеките (на Мексико) Монтесума II, поради погрешни вярвания, че императорът е бил свързан с изграждането им. И накрая, пристигане в Скотсдейл, дом на повече от 125 професионални художествени галерии и студиа -  най-многобройни на глава от населението в цялата нация. Градът бързо се превръща в център на изкуството в Съединените щати. Нощувка.

 

Ден 12. Скоттсдейл - Лос Анджелес (615 км - 6,5 часа)

Днес ще посетим националния парк Джошуа Трии, докато пътуваме към Лос Анджелис, простиращ си на над 3 000 квадратни километра пустиня, с голяма надморска височина, с необичайни геоложки образувания и уникална екологична среда. Наречен е на вида дърво, което расте в района. Паркът обхваща някои от най-интересните геоложки прояви, открити в пустините на Калифорния. Грапави планини от усукани скали и открити гранитни монолити свидетелстват за огромните геоложки сили, които са оформили и формирали тази земя.

 

Ден 13. Лос Анджелис

Обиколка с екскурзовод на Лос Анджелис - централната част, бизнес района и мексиканския квартал, спирка при концертната зала Уолт Дисни, обсерваторията на Грифит Парк с панорамна гледка към Лос Анджелис. Продължаваме към Холивуд, за да се разходим по булевард Холивуд с легендарния китайски театър на Грауман, където ще намерим Алеята на Славата с отпечатъците от ръцете на известни звезди. Продължаваме с посещение в ексклузивните Бевърли Хилс и улица Родео Драйв - най-скъпата търговска улица в света с бутици на Гучи, Прада и много други. Ще има и свободното време в късния следобед. Нощувка.

 

Ден 14. Лос Анджелис – Отпътуване

Свободно време сутринта. Трансфер до летището за обратен полет Лос Анджелис - Франкфурт - София.

 

Ден 15. София

Пристигане в София на следващия ден.

 

 

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: Lufthansa

София - Франкфурт и Франкфурт - Сан Франциско

Лос Анджелис - Франкфурт (+ 1 ден) и Франфукрт - София

Полетът е с прекачване във Франкфурт.

Виж повече
Виж по-малко

Условия

Условия за резервация:

Депозит в размер на 30 % процента платен кдо 24 часа след резервиране; Доплащане 21 дни преди тръгване; Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

 

Анулации:

До 24 часа след резервация - без такса за анулация; До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация (за турист); До 30 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация; Под 30 дни - 100% като такса анулация.

 

Важно:

Минимален брой туристи: 24 човека; Срок за уведомяване при ненабран минимум – 21 дни; Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност; Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност – задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България; За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите; Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата; Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата; Визова процедура - изисква се виза.

 

Необходими документи за виза

Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване /2 свободни страници/; 2 бр. актуални снимки американски формат на хартия и електронен вариант на имейл; документ от банка, удостоверяващ налична сума покриваща разходи по престой и пътуване; служебна бележка от работодател с право на отпуск и заемана длъжност/документ от пенсионно за пенсионери; за собственик на фирма - актуално състояние на фирмата.

Полезна информация