Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).

Почивка в Кения на брега на Индийския океан с полет на "Turkish airlines" с представител на български език !


Описание

Цената включва

 • Самолетен билет София - Истанбул - Найроби - Истанбул - София с включени летищни такси на авиокомпания "Тurkish airlines" с включен ръчен багаж до 8 кг. и чекиран багаж до 30 кг.;
 • Самолетен билет Найроби - Момбаса - Найроби с включени летищни такси, ръчен багаж до 6 кг. и чекиран багаж до 20 кг.
 • 7 нощувки в хотел "Diani Sea Lodge" 4 * (или подобен) на база "Аll inclusive";
 • Описаните в програмата трансфери;
 • Представител на български език по време на престоя.
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД";

Цената не включва

 • Входна виза за Кения. Всеки турист трябва да задейства процедурата самостоятелно. При необходимост ще получи инструкция.
 • Местен и градски транспорт;
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни услуги и екскурзии по програмата;
 • Бакшиши за местните представители (водач и шофьор): 5-6 USD на турист на ден (заплащат се на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;
 • Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);
 • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • PCR тестове (при необходимост);
 • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

Информация за транспорт

Самолет

(1296) София - Диани Бийч

 • 17.03.2023

  от 3939 лв.

Дата на тръгване

 • 17.03.2023

Места на тръгване за всички обявени дати за това направление:

 • 00:00 ч. - София (София)

Цени

Всички видове отстъпки и специални оферти се изчисляват в реално време, спрямо избраният период, брой туристи и настаняване. За да получите максимално ясна и точна информация е необходимо да направите търсене за точен брой възрастни и деца, дата на настаняване и освобождаване.

Програма

Ден 1:

Отпътуване в 16:00 ч. от летище София (Терминал 2) за Истанбул с полет на авиокомпания "Turkish airlines". Кацане на летището в Истанбул в 18:25 ч. Полет от Истанбул за Найроби в 20:55 ч. с полет на авиокомпания "Тurkish airlines.

Ден 2:

Кацане на летището в Найроби в 03:30 ч. Вътрешен полет Найроби-Момбаса в 08:00 ч. Кацане на летището в Момбаса в 09:00 ч. Трансфер от летището в Момбаса до хотела на Диани бийч. Настаняване в х-л "Diani Sea Lodge" на база "All Inclusive". Свободно време за плаж и почивка в хотела. Нощувка.

Ден 3:

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

Ден 4:

Закуска. Свободно време за плаж и почивка.  Нощувка.

Ден 5:

Закуска. Свободно време за плаж и почивка.  Нощувка.


Туристическа програма по желание и предварителна заявка (денят на провеждането се определя на място)


Целодневна екскурзия до о-в Васини - едно невероятно морско приключение (с включен обяд, шнорхелинг в коралов риф и наблюдение на делфини)


07:00 ч. - живописен трансфер от хотела до пристанището Shimoni jet, където ще ни посрещнат с добре дошли опитните моряци на традиционните плтноходки Dhow. С тях отплаваме към о-в Мупунгути. Сред ярко сините води на Индийския океан около о-в Васини ще имаме удоволствието да наблюдаваме делфини. След това,  преди нивото на водата да започне да се покачва, отплаваме към кораловия риф на о-в Кисите - една от най-добрите атракционни точки в морските води на Кения - гмуркане с шнорхел, гмуркане, плуване и слънчеви бани . Възможност за гмуркачите с шнорхел да се насладят на богатството му от пъстри водни обитатели, а за плувците – на тюркоазените топли води около острова. Гмуркачите се придружават от опитни водачи, за да могат да наблюдават удивителното разнообразие от морски живот сред морския парк на великолепните коралови рифове. След това отплаваме до о-в Васини. Следва традиционен обяд в ресторант "Wasini Island" с морски дарове в суахили стил. При предварителна заявка – пиле или вегетарианска храна. След това ще посетим автентично село и ще разледаме пещерите на острова. Връщане обратно в хотела привечер.


ВАЖНО: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОРЕДНОСТТА НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ УСЛУГИ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА МЯСТО В КЕНИЯ !

Ден 6:

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.


Туристическа програма по желание и предварителна заявка (денят на провеждането се определя на място):


Целодневна екскурзия - сафари до националния парк "Цаво Изток" (с включен обяд)


05:00 ч. - трансфер от вашия хотел на Диани бийч по пътя Момбаса – Найроби. Пристигаме на входната порта Bachuma на националния парк Цаво Изток около 07.30 ч. – 08.00 ч.   Цаво има площ от около 22 000 кв.км и е един от най-големите резервати за диви животни в света с неоспорим първичен чар.  Известен е  с покритите с прах стада червени слонове, с поразителните черни сервали и с разнообразието от друг равнинен дивеч.  Джип сафарито преминава през района Kanderi, който е богата дива природна зона. Особено около язовира Аруба на река Вой се наблюдава висока концентрация на разнообразен див живот. Ще наблюдаваме безгриви лъвове, гепарди, жирафи, стада биволи, различни видове антилопи, както и много птици.  


Следва обяд в кампа Ashnil Aruba в рамките на Националния парк Цаво Изток (Обядът е без включени напитки). 


Сафарито продължава до ранния следобед, когато се насочваме към портата Voi, откъдето излизаме от парка и се връщаме обратно към крайбрежието на Кения.


Пристигаме в хотела на Диани бийч привечер.

Ден 7:

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

Ден 8:

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

Ден 9:

Закуска. 12:00 ч. - Трансфер до Момбаса (30 км ). Свободно време в Момбаса. Туристическа програма по желание и предварителна заявка:


Полудневна екскурзия в Момбаса (цената  включва входния билет за Форт Исус ) 


Посещение на индийския храм, където ще научите за индуизма, бог Сваминараян и бог Рама. Ще имаме възможност да видим и слонските бивни, които се намират по авеню Moi, построено през 1952 г. в памет на английския крал Джордж по времето, когато кралица Елизабет стана кралица на Англия след британския колониален период. Ще посетим крепостта Форт Исус, която е построена от португалците през 1593 г., а по време на британския колониален период е превърната в затвор. Тя носи името Исус, защото португалците са християни и са плавали под знамето на Исус. Построен е главно за защита и контрол на пристанището на Момбаса. Следва пешеходна разходка в стария град по тесните улички, старото пристанище със старите арабски лодки, една от най-старите джамии в Момбаса, както и пазара с хранителни подправки, храни и зеленчуци. Посещение на традиционна дърворезбарска работилница в района на Акамба с демонстрация на ръчната изработка на типичните за Кения дървени сувенири – африкански маски и разнообразни фигури и възможност за закупуване.


Трансфер до летището в Момбаса. 21:00 - Полет за Найроби. Кацане на летището в Найроби в 22:00 ч.

Ден 10:

Отпътуване за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish airlines“ в 05:00 ч. Кацане на летището в Истанбул в 11:30 ч. Полет от Истанбул за София в 14:55 ч. с полет на авиокомпания „Turkish airlines“. Кацане на летище София в 15:10 ч. (Терминал 2).

Виж повече
Виж по-малко

Застраховки

EUROINS - 15000 EUR

EUROINS - 15000 EUR

 • 75- 100 год.
  4.28 лв.
 • 75 - 100 год. 4.28 лв.

Условия

Полезна информация

Препоръчва се на пътуващите да се имунизират срещу малария.
В страната се влиза с обикновен международен паспорт, валиден минимум 6 (шест) месеца от датата на влизане в страната. Пътуващите за Кения български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти) се нуждаят от виза, която могат да получат от посолството на Кения в Берлин по електронен път (обикновено до 3 работни дни). Необходимо е да се попълни предварително визов формуляр, да се приложи актуална цветна снимка (паспортен формат) и да се плати таксата за визата. В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.