20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

ПАРАД НА ЛАЛЕТО – БАЛЧИК И КОНСТАНЦА

Автобусна програма с 2 нощувки


Описание

Цената включва

 • Транспорт с комфортен туристически автобус от София;
 • 2 нощувки със закуска в хотел 4* във Варна;
 • Посещение на Балчик и Двореца;
 • Туристическа обиколка във Варна;
 • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

 • Входни такси:
 • Ботаническа градина в Балчик: Ботаническа градина - 8лв за възрастни, 3лв за деца от 7 до 16г, ученици, студенти и пенсионери;
 • Двореца в Балчик: 6 лв за възрастни, 2лв за деца от 7 до 16г, ученици, студенти и пенсионери;
 • Деца до 7г - безплатно и за двата обекта
 • Препоръчва се на туристите да бъдат подготвени с удобни обувки;
 • Екскурзия до Мамая и Констанца (при минимум 25 човека) – 50 лв; 
 • Доплащане за единична стая – 205 лв;
 • Доплащане за дете до 12г, настанено в стая с двама възрастни - 155лв.

Информация за транспорт

Автобус

СОФИЯ- ЕЛИН ПЕЛИН- ЗЛАТИЦА - ПРИРДОП - КАРЛОВО -КАЛОФЕР -КАЗАНЛЪК -ВЕЛИКО ТЪРНОВО - ТЪРГОВИЩЕ - ВАРНА

 • Предстоящо пътуване

  26.04.2024

 • Предстоящо пътуване

  03.05.2024

Дата на тръгване

 • 26.04.2024
 • 03.05.2024

Места на тръгване за всички обявени дати за това направление:

Автобус

София - Ябланица - Севлиево - Велико Търново - Търговище - Балчик - Варна

 • Предстоящо пътуване

  26.04.2024

 • Предстоящо пътуване

  03.05.2024

Дата на тръгване

 • 26.04.2024
 • 03.05.2024

Места на тръгване за всички обявени дати за това направление:

 • 00:00 ч. - Автогара "Сердика" (Трафик Маркет) (София)

Хотели - налични са 1 възможности за настаняване

Хотел 4* No name

Турция - Истанбул

Цени

Всички видове отстъпки и специални оферти се изчисляват в реално време, спрямо избраният период, брой туристи и настаняване. За да получите максимално ясна и точна информация е необходимо да направите търсене за точен брой възрастни и деца, дата на настаняване и освобождаване.
Настаняване Тип стая Изхранване Цена

2ADL / Хотел 4* No name

най-ниска цена за период

03.05.2024 - 05.05.2024

Room Double Standard BB (Bed and Breakfast) 538.00 лв.

2ADL / Хотел 4* No name

най-ниска цена за период

26.04.2024 - 28.04.2024

Room Double Standard BB (Bed and Breakfast) 538.00 лв.

Програма

1 ден
Отпътуване от началният пункт заложен по програма .Пристигане в гр.Балчик и посещение на Архитектурно-парковия комплекс "Балчишки дворец". Дворецът и Ботаническата градина в Балчик, обединени в архитектурно-парков комплекс, са късче земен рай и задължителен за посещение туристически обект по Българското Черноморие. Намират се на около 50км северно от Варна. Комплексът възниква като лятна резиденция на румънската кралица Мария (1875-1938г), която се влюбва от пръв поглед в малкото късче българска земя на брега на Черно море. Дворецът е дело на италиански архитекти, а началото на изграждането на резиденцията започва през 1924г и завършва през 1936г.
Посещение на Парада на лалетата в Балчик, за да се насладим на засадените над 54000 бр. луковици лалета, зюмбюли, нарциси, мускари и други, които ще разцъфнат през пролетта на 2023 година в градините на Университетска ботаническа градина. От всички само лалетата наброяват 50 000, от над 90 сорта. Изцяло новите сортове за градината, които ще могат да бъдат видени за пръв път от посетителите напролет, са 32 от всички групи, като преобладаваща е групата Триумф - средно ранно цъфтящи лалета. Балчик е известен и с историческия си музей, където са експонирани откритите осем уникални статуи от бял мрамор на богинята майка Кибела и над 18 мраморни плочи с напълно запазени надписи на старогръцки.
Отпътуване за Варна. Настаняване в хотел Черно море****. Нощувка.

2 ден
Закуска. Свободна програма за разходка и пазар в черноморската ни столица Варна или по желание, отпътуване за красивите румънски градове Констанца и Мамая, срещу допълнително заплащане. Пристигане в гр.Констанца, като ще направим панорамен тур на града - Центъра, Археологически музеи, джамията "Великия Махмути", катедралата "Св.Петър и Павел", Казиното, Пристанището, Паметника на Овидиус, Римски терми. Посещение на най-голямата дървена църква на Балканите "Св.Мина". Свободно време за разходка по красивата крайбрежна улица. Отпътуване за Мамая и качване на телегондола (лифт), символ на курорта. По време на пътуването червените и жълти кабини се движат при максимална височина от 50 метра, минавайки над най-високите хотели в курорта. Седнали удобно на пейките в кабинките-телегондоли ще се възхищавате без дъх наизвънредни панорами над Черно море, Констанца и курорта Мамая. Също така, туристите могат да видят красивото езеро Сютгьол. Свободно време в курорта.
Отпътуване за Варна, България. Нощувка в хотела.

3 ден
Закуска. Свободно време за разходка, пазар и посещение на забележителности. По желание, организирано посещение на Делфинариума в града. След приключване на шоуто с делфини отпътуване за София. Пристигане след 22:00ч на Автогра „Сердика - /бивш Трафи Маркет/“.
 

Виж повече
Виж по-малко

Допълнителни услуги

Застраховки

Доплащане за медицинска застраховка с асистанс
Доплащане за медицинска застраховка с асистанс

Доплащане за медицинска застраховка с асистанс

 • 0- 64.99 год.
  5 лв.
 • 65- 69.99 год.
  10 лв.
 • 70- 79.99 год.
  15 лв.
 • 0 - 64.99 год. 5 лв.
 • 65 - 69.99 год. 10 лв.
 • 70 - 79.99 год. 15 лв.

Условия

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
1. Плащания:
Авансово плащане от 30% депозит на човек при записване;
Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване;
2. Необходими данни за всички пътуващи* :
Три имена на латиница по международен паспорт;
Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
Номер на паспорт и дата на валидност;
*Туроператора не носи отговорност за изпратени неверни данни.

Забележка:
Цените на горивото, хотелското настаняване, транспорта и транспортните такси, летищни, пристанищни и валутни курсове, са изчислени към дата 05.01.2022 г. Караджъ Турс Интернешънъл ЕООД си запазва правото да начисли горивна такса по офертата, при драстично повишение на цената на посочените услуги. Независимо от датата на резервиране по текущата оферта.
Офертата е валидна за пътуване на упоменатите дати, с изключение на предстоящи празнични или специални програми, като Великден, Майски празници, Септемврийски програми, Коледа, Нова Година и тн.
Всеки турист, койтo e резервирал и заплатил пакет за ранно/промоционално записване в случай на анулация, може да се откаже от договора, без да дължи неустойка, ако анулацията се направи до 10:00 часа в първия работен за ТУРОПЕРАТОРА ден, следващ деня на закупуването.
Всички клиенти  задължително доплащат за допълнителна медицинска застраховка  при резервация;
Необходими документи: Задграничен паспорт с валидност поне 6 месеца от датата на отпътуване или валидна лична карта;
Туроператора има сключена застраховка 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД "АРМЕЕЦ"- гр. София, ул. Стефан Караджа. Туроператора предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки "Отмяна на пътуване" и застраховка "Кражба, загуба или забавяне на личен багаж".
№ на седалка и предни места в автобуса не се гарантират! Опция предни места от 1-ви до 5-ти ред в автобуса се заплаща допълнително по 30.00 лева на човек. Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса.
Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Начин на плащане: Заплащане на капаро в размер на 30%  и доплащане 30 дни преди датата на заминаване. При поскъпване на горивата, фирмата организатор си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания, независимо кога са резервирани и заплатени.
Важно: За Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина.Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител ), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти. За български граждани не се изисква виза за Турция.
За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница.
Програмата се осъществява при минимум 45 записани туристи!
Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи чрез доплащане към цената на пакета в зависимост от наличните записани туристи както следва:
При група от 40 до 45 човека се налага доплащане в размер на 40 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
При група от 35 до 40 човека се налага доплащане в размер на 55 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
При група от 30 до 35 човека се налага доплащане в размер на 70 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
При група от 25 до 30 туристи се доплащат 100 лева/ човек;
Срок за уведомление, ако тази бройка не е набрана –7 дни преди отпътуване, когато се обявява и доплащането за транспорта.
 

ВАЖНО! Във връзка с поредното драстично увеличение на цените на горивата, сме принудени отново да въведем допълнителна такса за всички организирани туристически пътувания и
съгласно общите условия на „Караджъ Турс Интернешънъл” – чл. 2 , т. 2
Считано от 07.02.2022 год. се въвежда допълнителна такса – „повишаване цената на горивата”, както следва:
((( A – B ) x C) + (( A1 – B1 ) x C1 )) / D = E
А/А1 – актуална цена на горивото към дадена дата/преди или по време на автобусната или самолетна програма;
B/B1 – е цената на горивото, заложено в офертите при изготвянето им;
C/C1 – средният литраж на дизелово гориво, нужен за изминаване маршрута по програмата във всяка посока;
D – броя на пътниците (броя седалки); Е – нетна горивна такса на човек.
Допълнителната такса „повишаване цената на горивата” се налага на всички програми на Караджъ Турс Интернешънъл и подлежи на промяна спрямо актуална цена на горивото към дадена дата/преди или по време на автобусната/самолетна програма. Доплащанията ще важат за всички ТУРИСТИ по предстоящи програми, за деца и младежи под 18 годишна възраст. Доплащанията не подлежат на намаления!
Заповедта влиза в сила за всички предстоящи пътувания от 07.02.2022 г

Полезна информация

Екскурзията се осъществява при минимум 45 човека - за всяка група и за всяка линия на пътуване. 
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. 
Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
Допълнителните екскурзии на място могат да бъдат платени в лева и евро.

Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 2.50 лв за 1 л. При увеличение на цената на горивото - до 4,99%, фирмата ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - равно или надвишаващо 5%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 5 % до 10 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 6.00 лв. На всяко следващо увеличение на горивото с 5%, сумата съответно се мултиплицира.