20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Най-Доброто от Шри Ланка с редовен полет от Варна - настаняване в Пасикуда - 8 нощувки


Описание

Неслучайно наричат Шри Ланка Сълзата на Индия. Тoзи остров е чисто вълшебство. Ще Ви изненада, удиви и ще Ви накара да се влюбите в него, с цялото богатство на култура, природа и дружелюбност, които притежава.

Пакетната цена включва:
• Самолетен билет Варна – Истанбул – Коломбо – Варна с Turkish Airlines с включен 20 кг. чекиран и 7 кг ръчен багаж;
• Трансфер летище-хотел-летище;
• 4 нощувки в района на Пасикуда в хотел 5* на база закуска и вечеря;
• 1 нощувкa в района на Сигирия в хотел 4* на база закуска и вечеря;
• 1 нощувкa в района на Kанди в хотел 4* на база закуска и вечеря;
• 1 нощувка в района на Ела в хотел 4* на база закуска и вечеря;
• Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и покритие за Covid-19.
• Представител на туроператора с български език по време на целия престой.

Пакетната цена НЕ включва:
• Виза - 60 $ (попълва се при пристигане на летището в Шри Ланка или онлайн на следния линк: https://eta.gov.lk/slvisa/visainfo/apply.jsp;
* При попълване на визата онлайн се заплащат 50 $, а при попълване при пристигане на летището в Шри Ланка - 60$.
• Разходи от личен характер;
• Допълнителни екскурзии;
• Застраховка за хора над 65 г.: 66-70 г. с покритие 10 000 евро – доплащане 5 евро; 71-75 г. с покритие 5 000 евро – доплащане 5 евро; 76-79 г. с покритие 4 000 евро – доплащане 8 евро; от 80 г. с покритие 2 000 евро – доплащане 6 евро;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и  срока за анулация. 
Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания "Алианц";
• Такса към самолетния билет (ако има такава към момента на издаване на билетите за цялата група). 

Допълнителни екскурзии:
• Екскурзия до Минерия - 85 евро на възрастен/43 eвро на дете (Екскурзията се провежда при минимум 10 записани човека)
Minneriya е един от най-големите национални паркове в Шри Ланка. Разположен е в северната централна провинция на страната и има приблизителна площ от 9000 хектара. Той получава официална защита. като парк през 1997 г., предвид огромното присъствие на дивата природа на неговите територии и за защита на езерата, които снабдяват флората и фауната на региона. Националният парк Минерия е световно известен със своите слонове от азиатска порода. Тук на туристите се предоставя уникалната възможност от близко разстояние да наблюдават слоновете и да ги снимат. В дивата природа има стотици и е много лесно да се видят десетки от тях по време на сафарито. Съжителството между хората и тези животни е напълно естествено и те са свикнали с десетките коли, които идват да ги виждат всеки ден.
Освен със слоновете, паркът изобилства и с маймуни, хамелеони, фламинго и всякакви птици, пауни, водни биволи и други животни. Има и леопарди, въпреки че е много трудно се видят. Растителността на парка се състои от тропически сухи вечнозелени гори, примесени с пасища, храстови зони и влажни зони. Преобладаващият пейзаж в този район са лагуните и ливадите. Някои от дърветата, присъстващи в Минерия, са местни за острова и могат да се видят само в тази страна, като например цейлонската палма. Топлият и дъждовен климат създава пространство с уникална природна красота.

• Екскурзия до Батикалоа - 30 евро на възрастен/15 eвро на дете (Екскурзията се провежда при минимум 10 записани човека)
Разположен на източното крайбрежие на острова, град Batticaloa е един от най-културните градове на острова, които също показват колониалното наследство на страната. От португалците до британците и до многото места за поклонение и невероятни плажове, Batticaloa е идилично плажно бягство, което притежава много атракции.

* Препоръчваме предварително записване за гарантиране на местата и по-добра организация.
* Провеждат се на английски език, като по-големите групи са с превод на български.

* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на провежданите екскурзии по програмата.
* Възможни са промени в цените на екскурзиите.

Информация за транспорт

Самолет

Антим I - Пасикуда

  • Предстоящо пътуване

    30.10.2024

  • Предстоящо пътуване

    27.11.2024

Дата на тръгване

  • 30.10.2024
  • 27.11.2024
  • 24.01.2025

Места на тръгване за всички обявени дати за това направление:

  • 00:00 ч. - Антим I (Варна)

Хотели - налични са 1 възможности за настаняване

AMAYA BEACH-PASSIKUDAH

Шри Ланка - Пасикуда

Цени

Всички видове отстъпки и специални оферти се изчисляват в реално време, спрямо избраният период, брой туристи и настаняване. За да получите максимално ясна и точна информация е необходимо да направите търсене за точен брой възрастни и деца, дата на настаняване и освобождаване.

Програма

Първи ден: Варна - Истанбул
Заминаване от Варна в 16:00 ч. за Коломбо през Истанбул. 
Кацане на летището в Истанбул в 18:25 ч. и излитане от Истанбул в 19:25 ч.

Втори ден: Истанбул – Коломбо – Дамбула 
Полет с Turkish Airlines със следното полетно разписание:
Заминаване Sofia Airport - 16:00
Пристигане Bandaranaike Intl Arpt- 05:10
Пристигане на международното летище в Коломбо в 05:10часа. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до Дамбула. Посещение на Spice Garden. Градината е пълна с екзотични подправки и билки. Аюрведичното лекарство, произведено от билките, осигурява лекове за огромно разнообразие от заболявания като артрит, парализа, рак и много други от древни времена. Посещение на Пещерния Храм в Дамбула – тук, на върха на планината (350 м над морското равнище), се намира будистки пещерен храм, състоящ се от 5 пещери. В него е събрана най-голямата колекция от статуи на Буда, много от които са на повече от 2000 години. Вечеря и нощувка в хотел HOTEL AMAYA LAKE HABARANA 4* (или подобен). 

Трети ден: Дамбула – Сигирия - Пасикуда
Закуска в хотела. Отпътуване към Сигирия. Изкачване на Лъвската скала - Сигирия. В Шри Ланка, през Vв. след Христа, Касапа (477-495 г.), големият син на крал Датусена (459-477 г.), е трябвало да наследи престола, но баща му решил това да бъде по-малкия син Могалана (майката на Касапа била наложница). Касапа възненавидял баща си и го затворил в тъмница, а през 477 г. участвал в неговото умъртвяване. Могалана се ужасил от страшните деяния на по-големия си брат и се скрил в Южна Индия.Страхувайки се от отмъщение, Касапа решил да построи столица в труднодостъпно място. Той избрал скалата Sigiriya, висока 180 м. Кралят и неговите архитекти разчистили мястото около скалата и построили великолепен град, обкръжен от градини с фонтани и басейни. Изградили и най-изумителните стълбища в света: стъпалата са изрязани между лапите, гърлото и челюстите на лъв с огромни размери. На върха на скалата е бил построен дворец-цитадела. Тя започва от "платформата на лъва", от който са останали само лапите. Стъпала водят към тераса с размер от 17 000 кв. м. (1,7 хектара), където някога се е намирал двореца. Трансфер до Пасикуда. Вечеря и нощувка в хотел AMAYA BEACH PASSIKUDAH 5*.

Четвърти – шести ден: Пасикуда
Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителните екскурзии на място, предложени от фирмата партньор.

Седми ден: Пасикуда – Елла 
Закуска в хотела. По пътя ще имате възможност да се насладите на невероятната гледка към прекрасните водопади, както и ще видим мост от XIX век, построен от англичаните с изграждането и на първата железница в Шри Ланка. Вечеря и нощувка в хотел HEAVEN’S EDGE 4* (или подобен).

Осми ден: Елла – Канди
Закуска. Отпътуване към Канди със стоп в Нурелия - град, построен в най-високата част на острова от английския губернатор. До ден днешен са запазени типичната английска архитектура, както и красивите градини, проектирани от англичаните. Посещение на ювелирен център, където се обработват скъпоценни камъни, които се добиват само в Шри Ланка. Посещение на храма на Свещения Зъб на Буда в Канди. 
Канди – за столица на държавата се е смятал градът, в който се е намирал Зъбът на Буда. Когато през 1590 г. Зъбът е бил пренесен в Канди, кралят Вимала Дхарма Сурия І е построил двуетажен храм на територията на кралския дворец, където е била поместена реликвата. С тази реликва е свързано и едно от най-колоритните шествия на Изтока – фестивала Esala Perahera. Всяка година, преди пълнолунието през август, светинята се изнася затворена в специален купол. В шествието, протичащо по улиците на града, участват десетки слонове, покрити с ярки дрехи със звънци и илюминации, стотици танцьори и акробати. Вечеря и нощувка в хотел AMAYA HILLS KANDY 4* (или подобен).

Девети ден: Канди – Коломбо
Трансфер до летището за полет на Turkish Airlines в 07:40 часа за Истанбул. Пристигане в Истанбул в 14:15. Свързващ полет за Варна в 20:25 часа. Кацане в Варна в 20:40 часа.

*Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.

Виж повече
Виж по-малко

Полезна информация

Неслучайно наричат Шри Ланка Сълзата на Индия. Тoзи остров е чисто вълшебство. Всички тропически екстри са събрани тук – безкрайни плажове с бял и фин пясък, изумрудено зелени води, стотици будистки храмове, близки срещи с екзотични животни и птици, зелени чаени плантации и красиви планини. Приказката Шри Ланка е вкусна и пъстра, изпълнена с вълшебни приключения.
Времето в Шри Ланка сякаш е спряло. И в този кратък отрязък от време, то е само ваше – застинало сред легендарни храмове, на дъното на чаша свеж цейлонски чай, кротко полюшващо се на широкия гръб на слона.
Още ли се колебаете – в Шри Ланка ще получите всичко, което се събира в понятието екзотична почивка.