Уважаеми клиенти, временно офиса ни в град Велико Търново - няма да обслужва клиенти! Всички възникнали въпроси по предстоящи пътувания, бъдещи или настоящи резервации, може да отправяте към офисите ни

в град София +359 879 007419 ,+359 879 007411; град Русе +359879 007417 и град Пловдив +359879 007408. Е-маил адресът: vtarnovo@karacitours.bg - остава активен и на Ваше разположение!

Най-доброто от Кения – сафари в саваната на Масай Мара, Найроби и плаж на Диани бийч с водач от България


Описание

Цената включва

 • Самолетен билет София - Найроби - София в икономична класа, с включен кетъринг и летищни такси, чекиран багаж 30 кг и ръчен багаж до 8 кг (с размери 55 см/40 см/23 см) на авиокомпания "Turkish airlines"
 • Двупосочен билет за вътрешен полет Найроби - Момбаса, чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж 6 кг.
 • Транспорт по описаната туристическа програма по време на сафаритата - джип сафари 4x4
 • Трансфери от и до летищата
 • 8 нощувки в посочените в програмата средства за настаняване
 • 8 закуски, 5 обяда и 7 вечери
 • Описаната туристическа програма
 • Професионални англоговорещи шофьори-гидове
 • Разходка с лодка по езерото Найваша
 • Входни такси за резерватите и националните паркове
 • 1 литър минерална вода на ден по време на сафаритата
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Евроинс" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 EUR

Цената не включва

 • Входна виза за Кения. Всеки турист трябва да задейства процедурата самостоятелно. При необходимост ще получи инструкция.
 • Напитки по време на обедите и вечерите
 • Посещение на масайско село
 • Разходка с балон над Масай Мара
 • Бакшиши за местните представители (водач и шофьор): 5-6 USD на турист на ден (заплащат се на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
 • За лица над 64 г. задължително се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
 • PCR тестове (при необходимост)

Информация за транспорт

Програма

Ден 1:

Отпътуване в 15:25 ч. от летище София за Истанбул с полет на авиокомпания "Turkish airlines". Пристигане в Истанбул  в 16:50ч. Отпътуване в 20:15 ч. за Кения.

Ден 2:

Полет от Найроби до Момбаса. Трансфер от летището в Момбаса до Диани бийч, една от най-идиличните плажни дестинации в Африка. Диани е плаж, известен с белият си пясък, тюркоазени води и заобикалящата гора "Кая Кинондо". Той е най-добрият на южното крайбрежие на Кения и е известен като водеща плажна дестинация в Африка. Настаняване в хотелския комплекс "Djacaranda Indian Ocean beach club" – 4* на брега на Индийския океан, където ще прекарате следващите дни. Вечеря. Нощувка.


Карибу! На суахили това означава "Добре дошли"!


Свободно време за плаж, водни спортове, разходки и екскурзии на място. Вечеря

Ден 3:

Закуска. Свободно време за плаж, водни спортове, разходки и екскурзии на място. Вечеря

Ден 4:

Закуска. Свободно време за плаж, водни спортове, разходки и екскурзии на място. Вечеря

Ден 5:

Закуска. Трансфер до летището в Момбаса. Полет от Ммбаса до Найроби. Трансфер от столицата Найроби до езерото Найваша с джипове сафари 4X4. Eзерото Найваша е най-високото езеро в Рифтовата долина, разположено на надморска височина от 1890 метра. То е дом на повече от 400 вида птици, както и на голяма популация  хипопотами. Част от филма "Извън Африка" е заснет в този район. Pазходка с лодка, по време на която ще  видите семейства хипопотами, орли, спускащи се да ловят риба, ята  марабу и още много птици. Настаняване в " Naivasha Simba Lodge". Вечeря. Нощувка.

Ден 6:

След закуска, напускаме лоджа  и се отправяме към известния национален резерват "Масай Мара". Кратка спирка в град Нарок, доминиран от общността на масаите.  Пристигаме в кампа  "Mara Kimana camp". Обяд.  Посрещане, инструктаж от ръководството и настаняване в лодж за 2 нощувки, за да изследвате, откриете и изживеете магията на 7-то чудо на света -  резервата "Масай Мара". Той е грандиозен часовник на миграцията на Голямата петорка (лъв, носорог, бивол, леопард и слон) и на антилопата Гну. Отблизо ще наблюдаваме  семейства жирафи, прайдове с малки и големи лъвове, носорози - спектакъл, който ще остави незабравими спомени за цял живот. Следобедно сафари в резервата. Прибиране за вечеря. Вечеря и нощувка в лоджа.

Ден 7:

По желание: рано сутринта разходка с балон над равнината Масай Мара. Закуска в лоджа, след което ще се насладим на сутрешно и следобедно сафари. Обяд. Всички представители на Голямата петорка са резиденти на Масай Мара. Тук могат да се видят много прайдове, особено на превъзходните черногриви мъжки. Масай Мара е продължение на екосистемата Серенгети на юг. Тук се случва великото преселение, когато животните пресичат могъщата река Мара. Тук може да се види битката между оцеляването и глада. Също така ще видим много стада слонове, зебри, африкански биволи, антилопи гну и хиени. В огромната савана ще изживеем  незабравими мигове и забавления, а с камерите ще запечатаме ценни спомени от африканската савана. Дърветата в далечината, с приближаването, неочаквано се оказват семейство жирафи, а  храстите се оказват прайд лъвове, полегнали спокойно сред тревите.  Камъкът, който се движи, се оказва  носорог, тромаво измъкващ от пътя ни. 


По желание: посещение на автентично масайско село, където ще имаме шанса да се потопим в местната култура и да станем свидетели както на ежедневния живот на масаите, така и на някои от специалните им ритуали. Тук е и мястото да се купят автентичен сувенир, ръчно изработен от местните - уникален спомен,а и същевременно и подпомогане на местната общност. Връщане в кампа привечер. Вечеря и нощувка в "Mara Kimana camp".

Ден 8:

След закуска в лоджа се отправяме с джиповете 4x4 към Националния парк "Eзерото Накуру", Настаняване Lake Nakuru Sopa Lodge. Обяд. Сафари в парка, който е дом не само на розовото фламинго, но и на над 400 вида птици и едно от малкото места, където можете да видите застрашения бял носорог, както и лъвове, леопарди, зебри, газели, жирафи и др.Националният парк "езерото Накуру" е една от най-добрите туристически дестинации в Африка, известен с многобройните красиви птици фламинго. Това е много важно място за размножаване и спирка за стотици видове птици, поради което е обявено за обект на ЮНЕСКО. В някои периоди от годината има от един до два милиона птици фламинго, образуващи огромна розова ивица около брега. Също така Националният парк "езерото Накуру" е дом на рядко срещания жираф Ротшилд. Вечеря и нощувка във вашия лодж.

Ден 9:

След закуска отпътуваме през красивата Рифтова долина за столицата Найроби. Настаняване в хотел La maison Royale Hote- 4*. Следобед – свободно време.

Ден 10:

01:00 ч. Трансфер до международното летище в Найроби.Отпътуване за Истанбул в 04:15 ч. с полет на Turkish airlines. Пристигане в Истанбул в 11:45 ч. Отпътуване за България в 13:20 ч. Кацане в 14:35 ч. на летище София, Терминал 2.

Виж повече
Виж по-малко

Допълнителни услуги

Застраховки

EUROINS - 30000 EUR
EUROINS - 30000 EUR

EUROINS - 30000 EUR

EUROINS - 30000 EUR

 • 70- 84 год.
  18.4 лв.
 • 70 - 84 год. 18.4 лв.
EUROINS - 30000 EUR
EUROINS - 30000 EUR

EUROINS - 30000 EUR

EUROINS - 30000 EUR

 • 0- 64 год.
  0 лв.
 • 0 - 64 год. 0 лв.
EUROINS - 30000 EUR
EUROINS - 30000 EUR

EUROINS - 30000 EUR

EUROINS - 30000 EUR

 • 85- 100 год.
  28.4 лв.
 • 85 - 100 год. 28.4 лв.

Условия

Полезна информация

Препоръчва се на пътуващите да се имунизират срещу малария.
В страната се влиза с обикновен международен паспорт, валиден минимум 6 (шест) месеца от датата на влизане в страната. Пътуващите за Кения български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти) се нуждаят от виза, която могат да получат от посолството на Кения в Берлин по електронен път (обикновено до 3 работни дни). Необходимо е да се попълни предварително визов формуляр, да се приложи актуална цветна снимка (паспортен формат) и да се плати таксата за визата. В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.