20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Най-доброто от Южна Африка


Описание

В зависимост от свободните места в деня на резервация, е възможна промяна на авиокомпанията.
Програмата се осъществява на български език. При възможност програмата може да се осъществи и на английски език.
При недостатъчен брой туристи екскурзоводското обслужване може да се осъществява от шофьора.
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 763 евро с включени летищни такси.
При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Екскурзията се провежда при минимум 4 записани туристи!
За издаване на виза за Южна Африка са необходими следните документи: Паспорт валиден поне 30 дни от датата на излизане от Южна Африка с поне 3 празни страници. 2 цветни снимки паспортен формат, хартиен носител 3X4. Банково извлечение на английски език, заверено с подпис и печат от банката за последните 3 месеца. Самолетна и хотелска резервация. Служебна бележка от работодател. Такса за визата е 65 лв.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Екскурзовод от България ще съпровожда групата при минимум 10 туристи.

Цената включва

 • самолетен билет в икономична класа София - Истанбул - Кейптаун - Йоханесбург - Истанбул - София с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 30 кг. на авиокомпания "Тurkish Airlines";
 • самолетен билет за вътрешен полет Кейптаун - Крюгер парк и Крюгер Парк - Йоханесбург с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг;
 • трансфери летище - хотел - летище в посочените градове;
 • транспорт по описания маршрут с комфортен туристически автобус/ микробус;
 • 4 нощувки със закуски в хотел "Premier Hotel Capetown" **** (или подобен) в района на Кейптаун;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Kruger Gate Hotel" **** (или подобен) в района на Крюгер парк;
 • Описаната туристическа програма в Кейптаун
 • двудневно фотосафари в национален парк "Крюгер"
 • входните такси за посочените в програмата обекти;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания Eвроинс с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR.

Цената не включва

 • Туристическа виза за ЮАР (65 лева на турист);
 • билет за изкачване с лифт до Тейбъл Маунтин
 • Бакшиши: 10 USD на турист на ден за екскурзовод и шофьор (заплащат се задължително на място, на водача на групата в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление
 • разходи за други обекти, музеи и прояви посещавани по желание;
 • разходи от личен характер
 • увеличение на държавни такси и паркови такси ако има такова
 • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
 • Входна такса за Аквариума Двата Океана ( около 23 лв)

Информация за транспорт

Самолет

(2437) София - Кейптаун

 • Предстоящо пътуване

  09.11.2024

 • Предстоящо пътуване

  09.12.2024

Дата на тръгване

 • 09.11.2024
 • 09.12.2024

Места на тръгване за всички обявени дати за това направление:

 • 00:00 ч. - София (София)
 • 00:00 ч. - Кейптаун (Кейптаун)

Цени

Всички видове отстъпки и специални оферти се изчисляват в реално време, спрямо избраният период, брой туристи и настаняване. За да получите максимално ясна и точна информация е необходимо да направите търсене за точен брой възрастни и деца, дата на настаняване и освобождаване.
Настаняване Тип стая Изхранване Цена

1ADL /

най-ниска цена за период

09.12.2024 - 18.12.2024

Единична стая - 8,494.00 лв.

1ADL /

най-ниска цена за период

09.11.2024 - 18.11.2024

Единична стая - 8,594.00 лв.

2ADL /

най-ниска цена за период

09.12.2024 - 18.12.2024

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - 14,998.00 лв.

2ADL /

най-ниска цена за период

09.12.2024 - 18.12.2024

Двойна стая със спалня (не се гарантира) - 14,998.00 лв.

2ADL /

най-ниска цена за период

09.11.2024 - 18.11.2024

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - 15,198.00 лв.

2ADL /

най-ниска цена за период

09.11.2024 - 18.11.2024

Двойна стая със спалня (не се гарантира) - 15,198.00 лв.

Програма

Ден 1:

Отпътуване от летище София в 21.30 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания Тurkish Airlines. 

Ден 2:

Пристигане в Истанбул в 00: 05 ч. Отпътуване в 02:05  ч. за Кейптаун с полет на авиокомпания Тurkish Airlines. Пристигане на летището в Kейптаун около 12.00 ч. Посрещане на летището от представител на обслужващата агенция. Туристическа програма в Кейптаун: Изкачване до Тейбъл Маунтин с кабинков лифт (таксата за лифта се заплаща допълнително на място) - главна черта на Тейбъл Маунтин е равното плато, откъдето идва и името на планината, с дължина около 3 км и завършващо с впечатляващи скали. Най-високата точка на планината е 1085 м и се намира в източния край на платото. Туристическата програма продължава до крепостта "Добра Надежда" и до квартала "Милнертън" с възможност за фотопауза към Тейбъл Маунтин (ако метеорологичните условия позволяват). Разходка до Променадата Виктория и Алфред за обяд ( не е включен в цената). Трансфер до хотела и свободно време. Нощувка. 

Ден 3:

Закуска. Денят започва с пътуване по атлантическото крайбрежие, наситено със забележителни гледки, минавайки през рибарското селище Хут Бей и по панорамния път "Chapman's Peak Drive" към Кейп Пойнт - най-югозападната част на крайбрежието на Република Южна Африка. Посещение на нос Добра Надежда - най-южната точка на Африка. Оттам екскурзията продължава до Фолс Бей. Спирка за обяд в град Саймънс. Отпътуване към плажа "Болдърс Бийч", обитаван от колония африкански (очилати) пингвини. Разходка в Националната Ботаническа Градина Кирстенбош. Нощувка. 

Ден 4:

Закуска. Пътешествие до историческия град Стеленбош - университески град в провинция Западен Кейп на Южна Африка. По пътя ще се отбием в Комуната Кайаманди, в превод "сладък дом", местен гид ще ни разкаже за живота там, показвайки всекидневието на жителите и богатата Хоса култура на Западен Кейп. Сенчестите улици на града са изпълнени с кафенета, магазини и художествени галерии. Архитектурата напомня на холандската колониална история на Южна Африка. Обратно по пътя за Кейптаун ще има пешеходна беседа в богатия на история Малайски Квартал. Трансфер до Виктория и Алфред Уотърфронт и свободно време за разходка и пазар. Нощувка.

Ден 5:

Закуска. Посещение на Лозята на Западен Кейп, спирка в Паарл и Монумента Таал. Този монумент символизира различните езици, които са формирали Африкаанс. Дегустация на вино и сирене във винарната Fairview. Винарната е действаща ферма, в която се помещават няколко микробизнеса с обща цел, създаването на качествен и устойчив продукт с фокус към виното и сиренето. Пътуване към Франшук и разходка в това прекрасно селце. Франшук е известно като столица на храната и виното. Галерии и антикварни магазинчета изпълват улиците, а лозята садени преди 300 години са стилно етажирани като водпади над селцето. Продължаваме към Стеленбош за дегустация на вино и обяд във винарната Hartenberg Wine Estate. След обяда се отправяме към центъра на Стеленбош, свободно време за разходка. В късния следобед се връщаме в Кейптаун. Нощувка.

Ден 6:

Сух пакет и ранен трансфер към летището на Кейптаун за полет към Йоханесбург. След кацането в Йоханесбург се отправяме към Мидълбург и фермата Corn&Cob за информационно представление на племето Ндбеле, което живее на фермата. Обяд в ресторанта на фермата. Продължаваме към хотела на границата на  Национален парк " Крюгер". Вечеря и нощувка в лодж. 

Ден 7:

Закуска. Целодневно фотосафари в Национален парк "Крюгер"- най-големият в Южна Африка и един от най-големите в света, който се простира на приблизителна площ от 19  000 кв. км. Паркът е дом не само на "Голямата петорка"- африкански бивол, леопард, лъв, слон и носорог, но и на 517 вида птици, 114 вида влечуги, включително черна мамба, 3000 крокодила, много риби. Годишно паркът се посещава от милиони туристи, за които паркът е рай, където може да се потопите в дивата природа и да се докоснете до местните обитатели. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 8:

Закуска. Целодневно фотосафари в неповторимия национален парк "Крюгер". Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 9:

Закуска. Трансфер към летището за полет до Йоханесбург. Пристигане на летището в Йоханесбург. Отпътуване за Истанбул с полет на авиокомпания "Turkish Airlines" в 18.05.

Ден 10:

Пристигане в Истанбул. Отпътуване за България с полет на "Turkish Airlines" в 8.45 ч. Пристигане на летище София в 09:00 ч.

Виж повече
Виж по-малко

Застраховки

ARMEEC - 50000 EUR
ARMEEC - 50000 EUR

ARMEEC - 50000 EUR

ARMEEC - 50000 EUR

 • 0- 69 год.
  0 лв.
 • 0 - 69 год. 0 лв.
ARMEEC - 30000 EUR
ARMEEC - 30000 EUR

ARMEEC - 30000 EUR

ARMEEC - 30000 EUR

 • 70- 84 год.
  24.96 лв.
 • 70 - 84 год. 24.96 лв.
EUROINS - 10000 EUR
EUROINS - 10000 EUR

EUROINS - 10000 EUR

EUROINS - 10000 EUR

 • 0- 69 год.
  0 лв.
 • 0 - 69 год. 0 лв.

Полезна информация

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
за български граждани е необходима предварително издадена виза. Необходими документи: надлежно попълнен формуляр на английски език; две актуални цветни снимки в паспортен формат (3х4), приложени към формуляра в указаното за целта място; паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната (поне две страници в паспорта трябва да бъдат празни, за да се поставят печатите за влизане и излизане от страната); потвърждение за трудова заетост с реални детайли по получаваното възнаграждение, заеманата позиция и отпуснатия отпуск за периода на посещението (ако туристът е собственик на фирма, се изискват актуалното състояние и банкова референция за фирмата), преведени на английски език; оригинал на банково извлечение по сметка или кредитна карта за последните 3 месеца с превод на английски език; за деца: изискват се акт за раждане и декларация за съгласие от родителите, ако поне един от тях не придружава детето, като и двата документа трябва да са нотариално заверени, с легализиран превод на английски език и с апостил от Министерството на външните работи на България или от Министерството на правосъдието; за ученици и студенти се изисква и служебна бележка от учебното заведение, преведена на английски език; самолетен билет; хотелска резервация; бележка за платена такса в деня на подаване на документите; сертификат за извършена ваксинация срещу жълта треска – за туристите, пътуващи към ЮАР от страните, попадащи в Yellow Fever Belt. Агенцията съдейства само при попълването на формуляра за кандидатстване за виза. Всички документи се подават лично в консулската служба към посолството.