Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).

Мартенски празници в Ниш - екскурзия с автобус


Описание

Екскурзията се осъществява при минимум 24 записани туристи!
Валутен курс: 1 евро = 117 сръбски динара
Часово време: България 12 ч.; Сърбия 11 ч.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 2.50 лв за 1 л. При увеличение на цената на горивото - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 2.00 лв. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.

Цената включва

 • транспорт с туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Tami Residence" **** (или подобен) в Ниш;
 • 1 гала вечеря с жива музика, богато меню и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки;
 • пешеходна разходка в Ниш, посещение на Челе кула (без включена входна такс) и Вила Медиана (без включена входна такса);
 • дегустация на 3 местни вина в Ниш;
 • ползване на СПА център в хотела (джакузи, сауна, тепидариум);
 • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс";
 • водач от България;

Цената не включва

 • екскурзия до Лесковац и Юстиниана Прима;
 • посещение на винарна "Малча";
 • входни такси за обекти и музеи, посещавани по желание: Челе кула (300 RSD), Вила Медиана (500 RSD)
 • застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
 • за лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
 • горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

Информация за транспорт

Автобус

(1266) София - Ниш

 • 10.03.2023

  от 365 лв.

Дата на тръгване

 • 10.03.2023

Места на тръгване за всички обявени дати за това направление:

 • 07:30 ч. - улица Оборище в участъка между площад Александър Невски и булевард Васил Левски (София)
 • 08:00 ч. - Автогара "Сердика" / Трафик Маркет - София (София)

Цени

Всички видове отстъпки и специални оферти се изчисляват в реално време, спрямо избраният период, брой туристи и настаняване. За да получите максимално ясна и точна информация е необходимо да направите търсене за точен брой възрастни и деца, дата на настаняване и освобождаване.

Програма

Ден 1:

Отпътуване от София в 7.30 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. "Александър Невски" и бул. "Васил Левски"), 8.00 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Калотина - Ниш. Пристигане в Ниш и пешеходна обиколка в центъра на града: главния площад, пешеходната улица "Обреновичева", Казанджийското сокаче, Нишката крепост. Обиколката завършва в ресторант в крепостта, където ще имате възможност да дегустирате 3 вина от Ниш и Южна Сърбия. Свободно време в центъра на Ниш. Следобед – настаняване в хотела и свободно време за ползване на СПА център. Нощувка.

Ден 2:

Закуска. Свободно време за ползване на СПА център в хотела, или по желание и предварителна заявка – екскурзия до Лесковац и Юстиниана Прима (Царичинград). Посещение на винарна "Стари Дани" край Лесковац с дегустация на четири вина. Посещение на хидроелектрическата централа Вучянка, изградена през 1903 г. Пешеходна разходка в Лесковац – град, известен в миналото като "сръбски Манчестър" заради развитото тук текстилно производство, и посещение на етнографския музей, разположен в стара възрожденска къща от XIX век. По желание и предварителна заявка - обяд в етно ресторант "Грош". Посещение на археологическия комплекс Юстиниана Прима (Царичинград) – античен град, изграден от византийския император Юстиниан Велики и посветен на неговата красива и амбициозна съпруга – императрица Теодора. Връщане в Ниш. Гала вечеря в ресторанта на хотела с музика на живо, богато меню и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.

Ден 3:

Закуска. Посещение на Челе кула (Кулата на черепите), уникален паметник, свързан с борбите за национално освобождение на Сърбия през XIX век. Посещение на Вила Медиана – римска вила край Ниш, резиденция на няколко римски императори, в която можете да видите впечатляващи антични мозайки. По желание и предварителна заявка – посещение на винарна „Малча“ край Ниш, разглеждане на етнографския комплекс и дегустация на местни вина. Отпътуване за България. Пристигане в София на автогара "Сердика" и ул. "Оборище" (в участъка между пл. "Александър Невски" и бул. "Васил Левски") привечер.

Виж повече
Виж по-малко

Застраховки

EUROINS - 15000 EUR

EUROINS - 15000 EUR

 • 75- 100 год.
  4.28 лв.
 • 75 - 100 год. 4.28 лв.

Условия

Полезна информация

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.