Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).

Израел и Йордания с полет от София до Тел Авив


Описание

Изживейте една арабска приказка в Йордания! Дестинация, която е перфектна за почивка, но и за откирване на нови магични места, като Петра, Мадаба и Небо с полет от София!

Цената включва

 • Двупосочен трансфер от/до с лицензиран превозно средство, упоменато в съответната оферта;
 • Нощувки на съответната база изхранване и настаняване;
 • Представител на туроператора;
 • Внимание! Всеки от хотелите включени в тази оферта, имат различни екстри включени в основната цена. За повече информация, проверете избраният от Вас хотел.

Цената не включва

 • PCR тест (при необходимост);
 • Екскурзии по желание организирани на място и входни такси на обектите;
 • Разходи от личен характер.

Информация за транспорт

Самолет

София - Тел Авив

 • 02.11.2023

  от 2325 лв.

 • 09.11.2023

  от 2325 лв.

Дата на тръгване

 • 02.11.2023
 • 09.11.2023
 • 16.11.2023
 • 23.11.2023
 • 30.11.2023

Места на тръгване за всички обявени дати за това направление:

 • 00:00 ч. - София (София)

Цени

Всички видове отстъпки и специални оферти се изчисляват в реално време, спрямо избраният период, брой туристи и настаняване. За да получите максимално ясна и точна информация е необходимо да направите търсене за точен брой възрастни и деца, дата на настаняване и освобождаване.
Настаняване Тип стая Изхранване Цена

1ADL /

най-ниска цена за период

02.11.2023 - 09.11.2023

SGL 2,847.00 лв.

1ADL /

най-ниска цена за период

09.11.2023 - 16.11.2023

SGL 2,847.00 лв.

1ADL /

най-ниска цена за период

30.11.2023 - 07.12.2023

SGL 2,847.00 лв.

1ADL /

най-ниска цена за период

23.11.2023 - 30.11.2023

SGL 2,847.00 лв.

1ADL /

най-ниска цена за период

16.11.2023 - 23.11.2023

SGL 2,847.00 лв.

Програма

ДЕН-1 / София – Тел Авив

Пристигане на летище летище Бен Гурион , посрещане от представител на фирмата партньор. Настаняване в хотел в Назарет.Нощувка.


ДЕН 2/ Хайфа - Акра - Назарет
След закуска. Отпътуване за град Хайфа,където ще се насладим на панорамната гледка към Бахайските градини - шедьовър на ландшафтната архитектура. Продължаваме към Акра,
една от последните военни бази и столица на кръстоносците повече от век: храм на тамплиерите и болниците. Библейското ни пътуване продължава към Назарет, където Архангел Михаил съобщава на Дева Мария, че ще роди Сина Господен и където Христос е живял по-голямата част от Житието му: църквата „Благовещение“. Вечеря и нощувка в хотела в Назарет.

Ден 3 / Капернаум – Кана – Табха – Тиберия
След закуска преминаване през Кана Галилейска - мястото на първото чудо на
Христос  - превръща водата във вино. Следва посещение на Капернаум  - мястото на апостолите. Този древен град се споменава
в новия завет като център на дейността на Христос в Галилея. Таба – мястото на „Чудото
на умножаването на рибата и хляба".
Вечеря и нощувка в хотела в Назарет.

Ден 4 – Тиберия – Джераш – Аман
След закуска се отправяме към границата на Шейх Хюсеин. Преминаваме в Йордания, като ще посетиме римското село Джераш, включително павираните улици и колонади, амфитеатри, просторни обществени площади, римски бани, фонтани и градски стени.
След това продължаваме към Аман.Нощувка.

Ден 5 Аман - Небо - Мадаба - Керат - Петра
След закуска, обиколка на централната част (Сити тур) в Аман.Продължаваме до Мадаба, град, известен с прочутата мозаечна карта от 6 век на Йерусалим и Светите земи и с ефектните си византийски и омеядски мозайки .
След това планината Небо, град,споменат в библията като мястото, където Мойсей е получил изглед към Обетованата земя. 
Преминаване покрай Керак и замъка до Петра за нощувка.

Ден 6 - Петра - Шобак - Аман
След закуска, Посещение на древния набатейски град Петра – едно от седемте чудеса на света и под егидата на ЮНЕСКО. Към града ни отвежда километър дълъг пролом в скалите. Посещение на самият град с неговите изваяни в скалите – гробници, храмове, олтари и улици изпълнени с колонади.
Продължаваме към  Allenby.

Ден 7 – Витлеем – Йерусалим – Витлеем
Започваме деня с прекрасна панорамна гледка от Маслиновата планина, към Стария град. 
След това продължаваме до Планината Сион за посещение на Синакъла (стаята на Тайната вечеря)и гробницата на цар Давид. 
Разходка из новореставрирания еврейски квартал и посещение на римското Кардо, квартала Иродиан и продължаваме към стената на плача. Разходка по Via Dolorosa до църквата на Божи гроб.
Продължаване към Витлеем. Посещение на базиликата Рождество Христово и пещерата. Вечеря и нощувка във Витлеем.

8 ден – Витлеем – Бен Гурион
След закуска се отправяме към Лод, с посещение на църквата Свети Георги, където Неговите останки се съхраняват в криптата на
гръко-православната църква. След това стигаме до Тел Авив, обиколка през Белия град, известен със своите сгради построени в стил Баухаус. 
и след възможностите за пазаруване, продължаване към Яфа, посещение на древното пристанище и галериите на художника
Отпътуване за трансфер до летище Бен Гурион за полет към България. Продължителност на трансфер – около 1 час и 30 минути.
Забележки: 
Моля, да имате предвид, че реда на осъществяване на програмата може да бъде променен.
В Израел няма официална категоризация на хотелите. Посочените отговарят на 3* Superior.
 

Виж повече
Виж по-малко

Условия

Резервации:

Депозит в размер на 30 % от резервацията платен до 24 часа. Доплащане - 21 дни преди тръгване. Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

 

Важно:

Минимален брой туристи: 35; Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

 

Условия:

20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва. Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа, Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката. Ако в последните 20 дни се променят условията за пътуване в негативна посока и това доведе до анулация на полета, то клиентите ще получат ваучери за заплатената сума. При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100%, която е заплатена, се възстановява до 14 дни след датата на пътуване. При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите, които са заплатени, се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване.

Полезна информация