Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).

Икономичен вариант - Перлите на Йордания с полет от София


Описание

Изживейте една арабска приказка в Йордания! Дестинация, която е перфектна за почивка, но и за откирване на нови магични места, като Петра, Мадаба, Небо и Мъртво море с полет от София!

Цената включва

 • Двупосочен трансфер от/до с лицензиран превозно средство, упоменато в съответната оферта;
 • Нощувки на съответната база изхранване и настаняване;
 • Представител на туроператора;
 • Внимание! Всеки от хотелите включени в тази оферта, имат различни екстри включени в основната цена. За повече информация, проверете избраният от Вас хотел.

Цената не включва

 • PCR тест (при необходимост);
 • Екскурзии по желание организирани на място и входни такси на обектите;
 • Разходи от личен характер.

Информация за транспорт

Самолет

София - Акаба

 • 03.03.2023

  от 1917 лв.

 • 10.03.2023

  от 1917 лв.

Дата на тръгване

 • 03.03.2023
 • 10.03.2023
 • 17.03.2023
 • 24.03.2023
 • 31.03.2023
 • 07.04.2023
 • 14.04.2023
 • 21.04.2023
 • 28.04.2023

Места на тръгване за всички обявени дати за това направление:

 • 00:00 ч. - София (София)

Цени

Всички видове отстъпки и специални оферти се изчисляват в реално време, спрямо избраният период, брой туристи и настаняване. За да получите максимално ясна и точна информация е необходимо да направите търсене за точен брой възрастни и деца, дата на настаняване и освобождаване.

Програма

ДЕН-1:

Пристигане на летище в Акаба , посрещане от представител на фирмата партньор. Настаняване в хотел в Акаба.Нощувка.

 

ДЕН-2:

АКАБА – УАДИ РУМ

След закуска ще разгледаме Уади Рум на двучасово пътуване с джип в Йорданската пустиня! Wadi Rum е описан най-добре от T.E. Лорънс като „Огромен, отекващ и богоподобен“, а от местните като „Долината на луната“. 

Вечеря и нощувка в Уади Рум.

 

ДЕН-3:

УАДИ РУМ – ПОСЕЩЕНИЕ НА ПЕТРА – АМАН

След закуска, Посещение на древния набатейски град Петра – едно от седемте чудеса на света и под егидата на ЮНЕСКО. Към града ни отвежда километър дълъг пролом в скалите. Посещение на самият град с неговите изваяни в скалите – гробници, храмове, олтари и улици изпълнени с колонади.

Трансфер и настаняване в хотел в Аман. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН-4:

ОБИКОЛКА НА ГРАДА АМАН – ДЖЕРАШ – АДЖЛУН – АМАН

След закуска обиколка на централната част на столицата Аман за 2 часа,

посещение на обекти и музеи, включително Археологическия музей, Фолклорния музей, Цитаделата и Амфитеатърът.

Отправяме се да посетим древния римски град Джераш – павираните улици и колонади, амфитеатри, просторни обществени площади, римски бани, фонтани и градски стени.

Продължаване към северна Йордания за посещение на един от най-важните екологични и исторически обекти в Близкия изток – Аджлун. Вечеря и нощувка в Аман.

 

ДЕН-5:

АМАН-СВОБОДЕН ДЕН (ПО ЗАДЪЛЖЕНИЕ ПОСЕЩЕНИЕ НА БЕТАНИ)

След закуска свободен ден в Аман.

Вечеря.Нощувка.

 

ДЕН-6:

АМАН – ПУСТИНЕН ЗАМЪК – МЪРТВО МОРЕ

След закуска, продължете към Източната пустиня, за да посетите замъка Al Kharraneh,

Замъкът Амра (обект на световното наследство на ЮНЕСКО) и замъкът Ал Азрак, където Лорънс Арабски пребивава и написва част от книгата си „Седемте стълба на

Мъдрост”. Продължаваме към Мъртво море, най-ниската точка на земята, дълбоко в долината на река Йордан и на 55 км югоизточно от Аман. Мъртво море е един от най-зрелищните природни пейзажи. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН-7:

МЪРТВО МОРЕ – МАДАБА – НЕБО – КЕРАК – РЕЗЕРВАТ ДАНА – АКАБА

След закуска, посещение на Мадаба, град, известен с прочутата мозаечна карта от 6 век на Йерусалим и Светите земи и с ефектните си византийски и омеядски мозайки и разходка до православната черква „Свети Георги" (не се влиза).

Планината Небо, споменат в библията като мястото, където Моисей е получил изглед към Обетованата земя.

Следва посещение на Замъкът Керак - замък на кръстоносците, построен

върху триъгълно плато, датиращо от 12 век. Спира се

в резервата "Дана" за панорамна обиколка и след това обратно до вашия

хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН-8:

ОТПЪТУВАНЕ АКАБА - ЛЕТИЩЕ KING HUSSIEN

След закуска трансфер от Акаба през Летище Крал Хюсеин.

Виж повече
Виж по-малко

Условия

Резервации:

Депозит в размер на 30 % от резервацията платен до 24 часа. Доплащане - 21 дни преди тръгване. Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

 

Важно:

Минимален брой туристи: 35; Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

 

Условия:

20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва. Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа, Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката. Ако в последните 20 дни се променят условията за пътуване в негативна посока и това доведе до анулация на полета, то клиентите ще получат ваучери за заплатената сума. При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100%, която е заплатена, се възстановява до 14 дни след датата на пътуване. При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите, които са заплатени, се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване.

Полезна информация