20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Голямото Балканско надсвирване в Гуча,Сърбия

С възможност за посещение на Адричград и Вишеград + Бонус ваучер 20 лв.


Описание

Искате ли да потънете в атмосферата на незабравимите филми на Костурица?
Искате ли да разберете защо сръбските музиканти са считани за едни от най-добрите в света? А помните ли филма на Душан Милич – "Гуча"…?
Гуча - мястото, където се провежда най-големият фестивал на трубачите (музиканти от духови оркестри) в света. Помислете вече за летните забавления и лудории…Ние от Караджъ Турс имаме уникално предложение да се позабавляваме заедно в Гуча с възможност за посещение на света на Емир Костурица и неговите емблематични градове - Андричград и Дървения град !

Музика…музика и само музика от ранни зори до зори…

Цената включва

 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3* в Златибор/Пожега
 • Посещение на гр.Чачак
 • Пътни, гранични и магистрални такси
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99г.
 • Представител от фирмата организатор

Цената не включва

 • Разходи от личен характер
 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Допълнителни екскурзии
 • Градска такса за хотела
 • Медицинска застраховка за лица над 65.00г. с покриетие 10 000 евро

Информация за транспорт

Автобус

Пловдив - Ихтиман - София - Ниш - Върнячка Баня - Пожега - Златибор

 • Предстоящо пътуване

  02.08.2024

Дата на тръгване

 • 02.08.2024

Места на тръгване за всички обявени дати за това направление:

 • 06:00 ч. - Автогара "Сердика" (Трафик Маркет) (София)
 • 04:00 ч. - Бензиностанция OMV до хотел "Санкт Петербург" (Пловдив)
 • 05:10 ч. - Мотел Ихтиман (Ихтиман)

Хотели - налични са 1 възможности за настаняване

Хотел 3* Сърбия

Сърбия - Златибор

Цени

Всички видове отстъпки и специални оферти се изчисляват в реално време, спрямо избраният период, брой туристи и настаняване. За да получите максимално ясна и точна информация е необходимо да направите търсене за точен брой възрастни и деца, дата на настаняване и освобождаване.
Настаняване Тип стая Изхранване Цена

1ADL / Хотел 3* Сърбия

най-ниска цена за период

02.08.2024 - 04.08.2024

Room Single Standard BB (Bed and Breakfast) 375.00 лв.

2ADL / Хотел 3* Сърбия

най-ниска цена за период

02.08.2024 - 04.08.2024

Room Double Standard BB (Bed and Breakfast) 590.00 лв.

2ADL+CHD(2-11.99) / Хотел 3* Сърбия

най-ниска цена за период

02.08.2024 - 04.08.2024

Room Double Standard BB (Bed and Breakfast) 840.00 лв.

3 ADL / Хотел 3* Сърбия

най-ниска цена за период

02.08.2024 - 04.08.2024

Room Triple Standard BB (Bed and Breakfast) 885.00 лв.

Програма

ДЕН 1: Пловдив- София - Пожега - Златибор
04:00ч. Отпътуване от гр. Пловдив /OMV х-л Санкт Петербург/. 06:30ч. Отпътуване от София /Автогара Сердика - Бевш Трафимаркет/ по - маршрут Драгоман - ГКПП Калотина - Ниш - Върнячка Баня - Пожега - Златибор.
Чака ни “здрав купон по сръбски”, с много духова музика, вкусна храна и отбрани напитки. Пристигане и настаняване, кратка пауза, за да отморим, след което се насочваме към Гуча - нека фестивалът започне. Късно вечерта се прибираме към хотела за нощувка.


ДЕН 2: Пожега/Златибор - Вишеград - Дървен град - Златибор/Пожега 
Закусваме, след което можете да се включите в допълнителната ни екскурзия до една от най-популярните туристически дестинации на Сърбия - “Дървеният град” на Емир КустурицаСлед закуска отпътуваме за Вишеград в Босна и Херцеговина през планина Мокра гора. Разглеждане на Вишеград и моста на Дрина, известен още като Моста на Мехмед паша Соколович. Векове наред той е символ на всичко, което свързва света и го прави едно цяло, в случая на хората от двете страни на реката - сърби и бошняци. Посещение на Каменния град, второто голямо творение на известния сръбски режисьор Емир Кустурица. Мястото е известно като Андричград на името на любимия на Кустурица писател Иво Андрич, прославил града с известния си роман "Мостът на Дрина".
Животът е чудо … ще бъде възклицанието Ви, сигурни сме! Това е и причината да съществува дървеният град на Кустурица, но и усещането на посетителите му. Ще се разходим из улиците на града, а посоките ще задават наименованията им - Марадона, Джокович, Никола Тесла, Че Гевара. Навсякъде около нас ще са типични за района къщи и постройки, направени в стил етно-музей на открито. Ще похапнем нещо традиционно, ще си отделим време, за да се потопим в света на Емил Кустурица!
Сигурно сте чували и за Шарганската железница ? Същата тази железница се намира до самия Дървен град и е всъщност една легенда за сръбската история, до която можем да се докоснем и ние. “Шарганската осмица” е невероятен проект, водещ началото си още от Първата световна война и макар теснолинейката да е преминала през куп перипетии тя и до днес е достъпна за пътешествениците. Ще се повозим заедно през спиращите дъха природни гледки, множество мостчета и тунели, за да  усетим духа на региона.
След изпълненото с емоции пътешествие се прибираме към хотела, за кратка почивка, след което следва втора поредна луда вечер в Гуча!
Късно вечерта се прибираме в хотела за нощувка.


ДЕН 3: Златибор/Пожега - Чачак - Гуча
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Чачак. Пристигане в Чачак около обяд. Кратък престой в централната част на града, посещение на 800 годишната църква "Свето Възнесение" и градския музей с богата историческа и етнографска сбирка. Свободно време за обяд и разходка в центъра, съхранил интересна архитектура и добри места за хапване. След обяд – пътуване през Овчаро - кабларската клисура, наричана още "Сръбският Атон". Носи името си от планинските масиви, които разсичат река Западна Морава - Овчар и Каблар. Дължината на пролома е около 20 км. и се характеризира със стръмни брегове и живопистни речни меандри. Между XII и XIV век тук е имало около 300 манастира, в наши дни са запазени само 12. Тук се намира и сръбският спа курорт Овчар баня с минерални води от 35 - 38 градуса. Отпътуване за Гуча, за участие в последният ден на фестивала, който ще ни предложи много изненади, пъстри сергии, димящи скари и концерти на победителите в надсвирването. Отпътуване за България късно вечерта след заключителният концерт на звездите.


ДЕН 4: Гуча- София - Пловдив
Пристигане в София и Пловдив сутринта.

Виж повече
Виж по-малко

Застраховки

Доплащане за медицинска застраховка с асистанс
Доплащане за медицинска застраховка с асистанс

Доплащане за медицинска застраховка с асистанс

 • 0- 64.99 год.
  0 лв.
 • 65- 69.99 год.
  8 лв.
 • 70- 79.99 год.
  15 лв.
 • 0 - 64.99 год. 0 лв.
 • 65 - 69.99 год. 8 лв.
 • 70 - 79.99 год. 15 лв.

Условия

Туроператора си запазва правото за промяна на програмата, поради не зависещи от него причини!

Полезна информация

При посещение на Сърбия, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в сръбски динари, от България. 

ВАЖНО: При нощувки в Белград туристите заплащат градска такса (city tax) в размер на около 1,30 евро на човек на ден. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.  

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.                      

Условия по договора

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Поради нестабилните цени на горивото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане за гориво. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.