20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

ЕКСКУРЗИЯ В ИСЛАНДИЯ — ЗЕМЯ НА МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ


Описание

На територията на Исландия в пълна хармония съжителстват ледници и горещи извори, мощни вулкани и водопади, заснежени планини и зелени долини, замрежени от фина мъгла или озарени от ярка дъга. Когато и да посетите острова, ще откриете един нов свят, изпълнен с невероятни гледки, форми и впечатления.

Цената включва

 • Самолетен билет с включени летищни такси за полет София-Виена-Рейкявик-Виена-София, чекиран багаж до 20 кг и салонен багаж с макс. размери 55х38х20;
 • 6 нощувки в упоменатите хотели в Исландия или подобни на база нощувка и закуска;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Екскурзионна програма до най-интересните и запомнящи се културни и природни обекти в Исландия;
 • Обзорна обиколка на Рейкявик с включен вход в обсерваторията „Перлан“;
 • Посещение Златният кръг;
 • Посещение на Национален парк Вахтнайокутъл;
 • Посещение на Южна Исландия;
 • Посещение на полуостров Снаефелснес;
 • Посещение на полуостров Рейкянес с входен билет за едно от най-големите природни чудеса на Исландия — геотермалната зона Синята Лагуна; билетът за Синята лагуна включва — чаша вино или друга напитка, маска за лице и хавлиена кърпа;
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10000 евро;
 • Транспорт с автобус по описаната програма;
 • Водач-преводач от страна на туроператора;
 • Екскурзоводски услуги по описаната програма.

Цената не включва

 • Лични разходи;
 • Екскурзия наблюдение на китове — 240 лв. за възрастни и 125 лв. за деца до 11 г.;
 • Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон — 115 лв. за възрастни и 60 лв. за деца до 11 г.

Информация за транспорт

Хотели - налични са 1 възможности за настаняване

Odinsve Hotel

Исландия - Рейкявик

Програма

ДЕН 1 
София-Рейкявик Среща на летище София за полет до Рейкявик в 18:45 ч. през Виена. Полет за Рейкявик в 21:00 ч. Пристигане в Рейкявик в 23:20 ч местно време и трансфер до хотел Odinsve 4*. Настаняване и нощувка. 
ДЕН 2 
Рейкявик Закуска. Полудневна туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя”, старинната къща Хьофди — станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г., скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата) — причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение (включена входна такса в обсерваторията). Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху и огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците. Следобед — по желание — възможност за наблюдение на китове с доплащане 240 лв. за възрастни и 125 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела. Нощувка. 
ДЕН 3 
Златният кръг Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” — панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия — националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Завръщане в хотела в Рейкявик. Нощувка. 
ДЕН 4 
Национален парк Вахтнайокутъл Закуска. Сутринта — отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя ще посетим Ейрарбаки — исторически търговска столица на Исландия. Около обяд — пристигане в Националния парк откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване бе през 2010 г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала за която се вярва, че е дом на елфите. Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност: 30-40 мин.) с доплащане 115 лв. за възрастни и 60 лв. за деца и младежи до 11 г. Нощувка в хотел VIK или подобен. 
ДЕН 5 
Южна Исландия Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия — Рейнисфяра — петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай — малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната — Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми. Нощувка в Рейкявик. 
ДЕН 6 
Полуостров Скаефелснес Закуска. Днес ще ви отведем до красивия полуостров Snæfellsnes, където ще се насладите на очарователни пейзажи. Първата спирка е на полуостров Ytri-Tunga, който има рядък за страната жълт пясъчен плаж и е дом на колония от тюлени. Тюлените често са много игриви и се надяваме, че тук ше направите едни от най-добрите си снимки с тях! Ще посетим и известната черна църква Búðakirkja, преди да се отправим към рибарското селище Arnarstapi. Там може да се разходим по драматичното черно крайбрежие, да наблюдаваме как вълните се разбиват в скалите и да видим известната скална арка! Ще посетим и плажа с черен пясък на Djúpalónssandur, където рибарите са тествали силата си повдигайки 4 камъни с различно тегло от 23 кг, 54 кг, 100 кг и 154 кг. и известната планина Kirkjufell. Следобяд се връщаме към Рейкявик. Нощувка в Рейкявик. 
ДЕН 7 
Рейкянес-Синята Лагуна Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до полуостров Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Grindavík, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най-стария морския фар в Исландия. Предстои ни разходка по мостът Leif the Lucky's Bridge, който свързва два континента — Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно. Ще имаме възможност да се похвалим, че сме преминали от единия до другия континент само за няколко минути. Следва двучасов престой в най-известната атракция в Исландия — Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената, с ползване на кърпи). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Около 18:00 ч трансфер до летището в Рейкявик за полет до София. 
ДЕН 8 
Полет за София в 00:10 ч. Пристигане във Виена в 06:15 ч. Полет от Виена в 09:30 ч и пристигане в София в 12:00 ч

Виж повече
Виж по-малко

Условия

При записване се внася 1500 лева депозит
Доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване
Офертата важи при минимум записани 16 туристи
Срок за уведомление за несъбран минимум — 30 дни преди датата на тръгване
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

Срокове за анулации и неустойки

При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване — неустойка не се удържа

Между 59-ия и 36-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит

При по-малко от 35 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията

Необходими документи

Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане

За деца до 18 г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от един месец преди датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите. 
 

Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Полезна информация