20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Екскурзия и почивка "Анталия и Кападокия" със самолет - 7 нощувки от София

Всяка събота от 1.04.2023г до 17.06.2023г и Всеки вторник от 4.04.2023г до 13.06.2023г


Описание

Ще прекарате прекрасно време на фантастичното крайбрежие на Анталия, потънало в зеленина.След това ще посетите Коня - бившата столица на Селджукската империя(Най-голям по плош и 6.по население),а след това ще бъдете насочени към мистериозната и приказната Кападокия. По-нататък маршрутът ви ще минава към живописните планини Таурус до Анталия, кипяща от енергия!

Пакетните цени са с калкулирана в цената отстъпка за ранни записвания!
В програмата са включени хотели с различни категории и различен вид хранения, от които всеки потребител може да избере според личните си предпочитания и ценови диапазон.

Информация за допълнителните екскурзии:
Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език. Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти. Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 20 дни преди датата на пътуване.
За плащане на екскурзиите на място НЕ се приемат кредитни карти и плащане в лева.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност! 

Цената включва

 • Директен полет на Pegasus Авиолинии София - Анталия – София и обратно с включени летищни такси; 
 • Ръчен багаж до 8 кг. и чекиран багаж до 20 кг.; 
 • Настаняване в 5*хотели на база Ultra All Incl в Анталия (4 нощувки) или Подобни / Sherwood Dreams Resort 5*,Arcanus Side Resort 5 *,Arcanus Trendline Resort Side 5* /
 • Настаняване в 5 * хотели на база закуска и вечеря(HB) в Кападокия (3 нощувки) или Подобни / Mustafa Cappadocia Resort ,Suhan Cappadocia Hotel & Spa ,Dinler Hotel Cappadocia /
 • Екскурзия и екскурзионната програма (Анталия - Кападокия - Анталия);
 • Трансфери - По време на екскурзията на туристите ще бъдат осигурени комфортни автобуси,
 • Придружаване от професионален лицензиран екскурзовод на български език,
 • Професионален водач и невероятни емоции.

Цената не включва

 • Допълнителни услуги и екскурзии по програмата;
 • Полет с горещ въздушен балон или панорама;
 • Панорама(25€)
 • Екскурзия Ъхлара срещу допълнително заплащане(60€)
 • Танцът на въртящите се дервиши (25€);
 • Разходи от личен характер;
 • Обяд и напитки;
 • Входни такси за музеите в Кападокия:скалните църкви в Гьореме (150 TRY) ,Кервансарай "Султанхан" (20 TRY);Долина Пашабаг - (65 TRY);
 • Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава).
 • ЗАБЕЛЕЖКА: Цената на входните такси е към момента и е възможна на промяна.
 • Такса обслужване на екскурзовода и шофьора - 15 евро на човек за целия престой;
 • Всички услуги предложени по желание;
 • Застраховка.

Информация за транспорт

Програма

Ден 1-София - Анталия. 
Посрещане и трансфер до хотела.Настаняване.Среща с вашия екскурзовод. Свободно време. Нощувка в Анталия.

Ден 2
Закуска в хотела.Отпътуване за Кападокия. По пътя посещение музея на Мевлана (Поет и суфистски Мистик).Време за обяд
Пътуване към кападокия. Настаняване в хотела.Вечеря. Свободно време-Нощувка

Ден 3
Закуска в хотела. 
Посещение музей Гьореме където ще видим скални църкви с много красиви фрески период 10 11 и 12 век. Долина Пашабаг където ще видите най високите вулканични конуси с базалтови шапки. Църква св. Симеон стълпник. Долина дервент (долина на въображението) Долината на трите красавици. Време за обяд. Долината на гълъбите, Долината на ловджиите, Град Аванос ще посетим грънчарно атeлие където се правят изделия по древни традиции. Вечеря в хотела . Свободно време- Нощувка

Ден 4
Закуска в хотела.Екскурзия срещу допълнително заплащане:
Tръгване и отпътуване за каньон Ъхлара
Един от най големите каньони в света. Височината надвишава 100 метра е дом на природно и историческо богатство. Oбяд
Пътуване до подземния град Каймаклъ, който е най големият в региона и сега е под защита на юнеско.Връщане в хотела.Вечеря.Свободно време-Нощувка.

Ден 5
Закуска в хотела.Отпътуване за Анталия.Посещение на Султан хан най големият Селджукски кервансарай в Анадола 
Oбяд и след това настаняване в хотела.Вечеря.Свободно време-Нощувка

Ден 6 
Закуска в хотела.Обзорна екскурзия на Анталия.Посещаване на ювелирен и кожен център с красиви бужита и кожени изделия,център на град Анталия,Йъвли минаре
Разходка по стария град-Триумфалната арка на Адриян.Обяд.За финал на деня ще посетите водопад Карпуз калдъран.Вечеря в хотела.Свободно време-Нощувка.

Ден 7
Закуска в хотела.Cвободен ден можем да предложим допълнителна екскурзия.Вечеря-Нощувка.

Ден 8 - Анталия-София
След закуска освобождаване на стаите и трансфер до Летище Анталия. директен чартърен полет до София.
Кацане на летище София.  

Виж повече
Виж по-малко

Условия

1. Плащания:
Авансово плащане от 20% депозит на човек при записване;
Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване;

2. Необходими данни за всички пътуващи* :
Три имена на латиница по международен паспорт;
Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин; Номер на паспорт и дата на валидност;
*Туроператора не носи отговорност за изпратени неверни данни.

3. Анулационни срокове:
3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2. При анулация от 59 до 31 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 20% от цената на пътуването.
3.3. Ако направената анулация е 30 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

ВАЖНО:
- Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи. Обменният курс, използван за изчисляване на програмата EUR/USD e 1=1.
- Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата са калкулирани с параметри $1000/тон и 1 евро = 1 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
- Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което тур оператора ще информира своевременно пътниците.
- Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти.
Възможно е да настъпят промени. Тур операторът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от оператора причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
- Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители или непътуващият родител са съгласни детето да излезе в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, трябва да се предостави актът за раждане на детето, както и копие от него. Документите ще послужат пред българските гранични власти.
Чужденци влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.
- За пътуване до Турция се изисква валиден международен паспорт или лична карта.
Личните документи трябва да са с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната.
Не се изискват допълнителни ваксини.
- Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии предлагани на място или анулиране по причини не зависещи от туроператора като лоши метеорологични условия или подобни.
- Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.
Забележка:
Посочените цени са ексклузивни за обявения период.
Минимален брой за осъществяване на програмата – 100
Пътуването не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Полезна информация

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Номер на полет   

    Заминаване / София

    Пристигане / Анталия

      Авиокомпания

РС1544

12:30

14:05

 

Номер на полет   

Заминаване / Анталия

Пристигане / София

 Авиокомпания

РС1543

09:45

11:40