Уважаеми клиенти, временно офиса ни в град Велико Търново - няма да обслужва клиенти! Всички възникнали въпроси по предстоящи пътувания, бъдещи или настоящи резервации, може да отправяте към офисите ни

в град София +359 879 007419 ,+359 879 007411; град Русе +359879 007417 и град Пловдив +359879 007408. Е-маил адресът: vtarnovo@karacitours.bg - остава активен и на Ваше разположение!

Екскурзия в ИНДИЯ и НЕПАЛ - с водач от България!


Описание

Цената включва

 • самолетен билет София - Истанбул - Делхи - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг;
 • самолетен билет Джайпур - Варанаси в икономична класа с включени летищни такси;
 • самолетен билет Варанаси - Каджурахо в икономична класа с включени летищни такси;
 • самолетен билет Делхи - Катмаду - Делхи в икономична класа с включени летищни такси;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Best Western Maharai Bagh"**** (или подобен) в Делхи;
 • 1 нощувки със закуска в хотел "Costa River" **** (или подобен) във Варанаси;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Park Prime/Ocean" **** (или подобен) в Джайпур;
 • 1 нощувка със закуски в хотел "Clarks Hotel Khajuraho" **** (или подобен) в Каджурахо;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Sarovar Portico Naraina"*** (или подобен) в Делхи;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Mulberry Hotel" **** (или подобен) в Катманду;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Sarovar Portico Naraina"*** (или подобен) в Делхи;
 • транспорт по описания маршрут;
 • еднопосочен билет за влак Джханси - Делхи с "Шатабди Експрес"/"Тадж експрес";
 • Разходка с лодка в река Ганг във Варанаси;
 • Местни екскурзоводи по целия маршрут;
 • Водач-преводач от България;
 • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 €.

Цената не включва

 • виза за Индия;
 • виза за Непал: 30 $ (заплаща се на летището при влизане в страната);
 • допълнителни екскурзии и услуги по програмата;
 • входни такси за обектите, включени в туристическата програма;
 • входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание;
 • Бакшиши за шофьор и екскурзовод:5 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място, на екскурзовода в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;
 • такси за фотоапарат или камера по туристическите обекти;
 • разходи от личен характер.

Информация за транспорт

Самолет

(2311) София - Делхи

 • 12.03.2024

  от 4915 лв.

Дата на тръгване

 • 12.03.2024

Места на тръгване за всички обявени дати за това направление:

 • 00:00 ч. - София (София)
 • 00:00 ч. - Делхи (Делхи)

Цени

Всички видове отстъпки и специални оферти се изчисляват в реално време, спрямо избраният период, брой туристи и настаняване. За да получите максимално ясна и точна информация е необходимо да направите търсене за точен брой възрастни и деца, дата на настаняване и освобождаване.
Настаняване Тип стая Изхранване Цена

2ADL /

най-ниска цена за период

12.03.2024 - 23.03.2024

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - 9,830.00 лв.

2ADL /

най-ниска цена за период

12.03.2024 - 23.03.2024

Двойна стая със спалня (не се гарантира) - 9,830.00 лв.

Програма

Ден 1:

Отпътуване от летище София в 15:55 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания "Turkish Airlines". Пристигане в Истанбул в 18:25 ч. Излитане от Истанбул в 20:50ч.

Ден 2:

Пристигане в Делхи в 05:15 ч.  Посрещане на летището. Трансфер до хотела. Настаняване. Туристическа програма в Делхи: Червената крепост; базарът "Чандни Човк"; джамията "Джама Масджид", една от най-големите джамии в света, построена от Шах Джахан; Радж Гет – мемориалът на Махатма Ганди, където след убийството му тялото му е кремирано; комплексът "Кутаб Минар" със сгради от началото на мюсюлманското управление в Индия; гробницата на втория монголски крал Хумаюн, построена от съпругата му – ярък пример за монголската архитектура; високата 42 метра каменна триумфална арка "Вратата на Индия", издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война; булевард "Раджпат"; храмът "Лотос", разположен в сърцето на новата част на Делхи във формата на лотос (храмът е затворен в понеделник). Нощувка.

Ден 3:

Закуска. Отпътуване за Агра. По пътя посещение на Фатехпур Сикри – столица на империята на великите монголски императори. Градът е построен от император Акбар през 1569 г., но поради недостиг на вода след 15 години е изоставен. Сградите са построени предимно от червен пясъчник и са съчетание на индуистките и ислямските архитектурни традиции. Посещението включва джамията "Джама Масджид", гробницата на Салим Чишти, Панч Махал. Пристигане в Агра следобед. Посещение на крепостта, построена от император Акбар, съчетание на индуистки и ислямски архитектурни елементи. Крепостта е известна с името "Червената крепост" поради цвета на червения пясъчник, който е използван за изграждането й. Посещение на мавзолея "Тадж Махал" – едно от седемте чудеса на света, построено от Шах Джахан (затворен е всеки петък). Този символ на любовта е построен в памет на съпругата му Мумтаз Махал.


Отпътуване за Джайпур. Пътуването отнема около 4-5 часаНастаняване. Нощувка.

Ден 4:

Закуска. Панорамна обиколка на Джайпур, наричан "розовия град" заради необичайно розовия цвят на камъка, който се използва за строителството на сградите: Градският дворец с изящна колекция от текстил, костюми и оръжия; обсерваторията "Джантар Мантар" и Дворецът на ветровете (Хава Махал). Изкачване със слонове до Форт Амбър. Раджа Ман Сингх, командирът на армията на Акбар, изгражда крепостта в края на 16 век. Крепостта, разположена на хълм с изглед към езерото, е превъзходен пример на раджпутската архитектура. Вечерта по желание посещение на Чокхи Дхани – фолклорен развлекателен комплес в Раджастхани. Тук можете да се докоснете до културата, традициите и селския начин на живот и да опитате вкусна местна храна в традиционена обстановка. Нощувка.

Ден 5:

Закуска (при възможност сух пакет). Трансфер до летището за полет до Варанаси в 07:50ч. Пристигане във Варанаси в 14:10ч. Екскурзия до Сарнатх – едно от най-свещените места за будизма, където е известната ступа "Дхамек", позната и като "седалището на светия Буда". Тук има много храмове, представляващи различните култури, в които будизмът е доминираща религиозна философия. Сред основните забележителности на Сарнатх са известната ступа "Дхармараджика"; руините на стария манастир "Мулгандхакути Вихара" – мястото на първата проповед на Буда; колоната на император Ашока, на върха на която е поставен лъв, обявен за национален символ на Индия. Настаняване. Нощувка.

Ден 6:

Рано сутринта разходка с лодка по р. Ганг, за да се наслаждавате на изгрева над реката и посещение на "Вишванат" или Златния храм на Шива. Връщане в хотела за закуска.


Трансфер до летишето във Варанаси полет до Каджурахо в 12:55ч.  Пристигане в Кхаджурахо в 14:00ч. Настаняване. Туристическа програма в Кхаджурахо. Днес запазените храмове в града са прекрасен пример на архитектурния стил нагара, характерен със своите извити кули и множество скулптури. Стените на храмовете са покрити със сцени от живота на древните владетели, изобразени са различни божества, музиканти, животни, както и множество еротични сцени. Каджурахо е един от безсмъртните символи на Индия, блян за онези, които завинаги са обикнали тази велика страна и нейната култура. Счита се, че храмовете в Каджурахо пресътворяват и благославят жената във всичките й форми, настроения и превъплъщения. Нощувка.

Ден 7:

Закуска. Отпътуване за историческия град Орчха (170км). Туристическа програма. Градът е построен около 1501 година от Махараджа Рудра Пратап Сингх. В миналото градът е бил столица на кралете от династия Бундела, и до ден днешен изглежда като замръзнал във времето. Градът е известен със своята крепост заобиколена от стена, която е и най-голямата атракция на малкия град. Макар и с население малко над 8,500 човека, сгушен в бляскавата местност Бунделкханд, това красиво градче се отличава с природната си красота и величие. Трансфер до историческия град Джханси. Отпътуване в 15:20ч. с влак "Tal Express 12279" за Делхи. Пристигане в Делхи вечерта в 21:35ч. Настаняване. Нощувка.

Ден 8:

Закуска. Трансфер до летището в Делхи. Полет до Катманду в 10:40ч. Пристигане в Катманду в 12:40ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Туристическа програма в Катманду: Площад Патан Дърбар: Площад Патан Дурбар е очарователна смесица от дворцови сгради, артистични дворове и грациозни храмове-пагоди. Вписан като обект на световното наследство, бившият комплекс Кралски дворец е център на религиозния и социален живот на Патан и в него се помещава музей, съдържащ множество бронзови статуи и религиозни паметници. Четирите виждащи очи на Swoyambhunath Stupa, наблюдават се от долината от върха на 77-метров хълм от западната страна. Тази най-славна ступа в света е едно от най-свещените будистки места в Непал и нейното създаване е свързано със създаването на долината Катманду. Нощувка.

Ден 9:

Закуска. Туристическа програма в Катманду.Планинската долина на Катманду, разположена на височина 1300 м, е историческа област в Непал, известна с неварските градове Катманду (Кантипур), Патан (Лалитпур) и Бхадгаон (Бхактапур) и многобройни манастири, храмове и културни паметници. Посещение на Бхактапур: централният площад "Дурбар", отразяващ богатата култура и архитектурния дизайн на града; най-високият в долината на Катманду храм "Нятапола"; Националната художествена галерия, където се съхранява огромна колекция от антични рисунки, ръкописи с рисувани корици и илюстрации, класически и средновековни произведения от дърво, камък и метал. Храм Кумари: Храмът Кумари е резиденцията на Живата богиня. Кумари, известна като Девата Богиня, има някои специалитети, тя трябва да бъде избрана от типичен неварски актьорски състав без белези и наранявания по тялото и ще бъде заменена от друга Кумари след пубертета. Kasthamandap: Смята се, че Kasthamandap е изграден от дървото на едно дърво през шестнадесети век, разположено близо до храма Кумари. Името Катманду е кръстено на този храм. Площад Дърбар в Катманду: Този комплекс от дворци, дворове и храмове, построен между 12-ти и 18-ти век, е бил седалище на древните крале Мала на Катманду. Това е мястото, където се коронясват кралете на Непал и се провеждат тържествените им коронации. Интригуващо парче тук е каменният надпис от 17-ти век, поставен в стената на двореца с надписи на 15 езика. Храм Кумари: Храмът Кумари е резиденцията на Живата богиня. Кумари, известна като Девата Богиня, има някои специалитети, тя трябва да бъде избрана от типичен неварски актьорски състав без белези и наранявания по тялото и ще бъде заменена от друга Кумари след пубертета. Kasthamandap: Смята се, че Kasthamandap е изграден от дървото на едно дърво през шестнадесети век, разположено близо до храма Кумари. Името Катманду е кръстено на този храм. Нощувка.

Ден 10:

Закуска. Туристическа програма в Катманду: храмовия комплекс "Пашупатинатх", считан за най-важния в света храм на Шива, включен в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО (в храма се допускат само вярващи, които изповядват индуизма, а "невярващите" могат да видят храма от източния бряг на река Багмати); високата 36 м. ступа "Боднатх" – най-голямата ступа в Южна Азия, станала център на будизма в Непал. Трансфер до летището в Катманду. Полет до Делхи в 17:00ч. Пристигане в Делхи 18:30ч. Настаняване. Нощувка.

Ден 11:

Закуска(при възможност сух пакет). Трансфер до летището. Отпътуване за Истанбул в 06:55 ч. Кацане в Истанбул в 11:35 ч. Отпътуване за България в 14:45 ч. Кацане в София в 15:05 ч.

Виж повече
Виж по-малко

Допълнителни услуги

Виж всички

Застраховки

ARMEEC - 50000 EUR
ARMEEC - 50000 EUR

ARMEEC - 50000 EUR

ARMEEC - 50000 EUR

 • 0- 69 год.
  0 лв.
 • 0 - 69 год. 0 лв.
ARMEEC - 30000 EUR
ARMEEC - 30000 EUR

ARMEEC - 30000 EUR

ARMEEC - 30000 EUR

 • 70- 84 год.
  29.92 лв.
 • 70 - 84 год. 29.92 лв.
EUROINS - 15000 EUR
EUROINS - 15000 EUR

EUROINS - 15000 EUR

EUROINS - 15000 EUR

 • 85- 100 год.
  37.3 лв.
 • 85 - 100 год. 37.3 лв.

Условия

Полезна информация

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави)
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Непал. Виза може да се получи на място на летището в Катманду при пристигане в страната. Необходими са две цветни актуални снимки паспортен вариант - 3,5 см на 4,5 см. Виза може да се получи и в посолство на Непал. В България е акредитирано посолството на Непал в Москва.
За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза, за чието издаване агенцията оказва съдействие. Необходими документи: попълнен формуляр за кандидатстване (предоставя се от агенцията), сканирана цветна актуална снимка с размери мин. 10 KB и макс. 1 MB във формат JPEG, сканирано цветно копие на паспорта във формат PDF. Паспортът трябва да е с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Индия. В паспорта трябва да има поне две празни страници за поставяне на визата, която се полага от граничните власти на летището при пристигане в страната.