20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Узбекистан

Узбекистан - Туристически Дестинации и Забележителности

Узбекистан, официално Република Узбекистан е държава в Централна Азия. Тя е суверенна светска, единна конституционна република, която се състои от 12 провинции. Узбекистан граничи с пет държави: Казахстан на север; Киргизстан на североизток; Таджикистан на югоизток; Афганистан на юг и Туркменистан на югозапад. Узбекистан има изход към Аралско море, обаче е една от двете двойно отделени страни в света (заедно с Лихтенщайн), при които за достъп до Световния океан е необходимо да се пресече територията на две държави: всички съседни страни също нямат достъп до Световния океан.

повече за Узбекистан

Територията е център на много древни цивилизации. Местоположението на Узбекистане  без излаз на море.Официалният език е узбекистански.

какво е времето

Кога да посетим Узбекистан

Климатът в Узбекистан е континентален, с минимални годишни валежи (100 – 200 mm). Средната лятна висока температура е 40 °C, докато средната ниска температура през зимата е около -23 °C. Узбекистан има богата и разнообразна природна среда. 


Препоръчани оферти

популярни Популярни дестинации