Актуална информация за всички предстоящи пътувания, можете да получите на 0700 10 403 (на цената на един градски разговор).

Танзания

Танзания - Туристически Дестинации и Забележителности

Танзания, официално Обединена република Танзания е държава в Източна Африка. Граничи с Кения и Уганда на север, Руанда, Бурунди и Демократична република Конго на запад и Замбия, Малави и Мозамбик на юг. На изток бреговете на Танзания се мият от водите на Индийския океан.

 

повече за Танзания

Името на държавата е образувано от първите срички от названията на съставилите я бивши държави Танганайка (с едноименното езеро на територията ѝ) и Занзибар (близоразположен архипелаг в Индийския океан). Двете са британски колонии до 1964 г., когато се обединяват под името Обединена република Танганайка и Занзибар. Официални езици в Танзания са английски и суахили. 

какво е времето

Кога да посетим Танзания

Климатът е тропичен, като планинските райони са с по-ниски температури от останалата част на страната – между 10 и 20 градуса съответно в хладния и горещия период. В равнините и по крайбрежието температурите рядко падат под 20 градуса, а най-горещите месеци са между ноември и февруари. Майските и априлските дъждове са проливни и дълги, докато октомврийските и декемврийските са кратки. 

Препоръчани оферти

препоръчани
препоръчани
препоръчани
8 хотела
Танзания - Занзибар
препоръчани

популярни Популярни дестинации