20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Република Намибия

Република Намибия - Туристически Дестинации и Забележителности

Република Намибия е държава в Южна Африка на брега на Атлантическия океан. Граничи с Ангола на север, Замбия на североизток, Ботсвана на изток и на юг с Южноафриканската република. Името си дължи на пустинята Намиб, а старото ѝ име е Югозападна Африка. Столицата е град Виндхук. Населението на Намибия е над 2 700 000 души (2020 г., оценка). Страната е била една от последните колонии в Африка. Обявява независимост от ЮАР на 21 март 1990 г.

повече за Република Намибия

Официалният език на Намибия е английски, въпреки че е първият език на само 7% от населението. Немски и африканци са широко разпространени сред бялото малцинство, а останалата част от населението говори редица различни местни езици. От тях най-често се говорят диалектите на Ошивумбо.

какво е времето

Кога да посетим Република Намибия

Климатът на страната е тропичен, много сух. Средната температура на най-топлия месец (януари) е от 18 до 27°С, а на най-хладния (юли) от 12 до 16°С. В най-високите части през зимата се случват температури под 0°С. Валежите са оскъдни, нерегулярни и падат предимно през лятото. Тяхното количество се колебае от 10 – 50 mm по крайбрежието до 500 – 700 mm в крайния североизток.

популярни Популярни дестинации