20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Хърватия

Хърватия - Туристически Дестинации и Забележителности

Хърватия (на хърватски: Hrvatska), наричана също Хърватско или Хърватска,[4] е държава в Югоизточна Европа.
Граничи със Словения и Унгария на север, Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора на изток. На югозапад има излаз на Адриатическо море. Площта ѝ е 56 613 km2, от които 56 500 km2 суша и 113 km2 водна площ.

повече за Хърватия

Хърватия се намира в Южна Европа. В нея има:
езера и хълмове в северната си и североизточната си континентална част (Централна Хърватия и Славония, както и част от Панонската низина);
планини, обрасли с гори в Лика и Горски котар, които са част от Динарските планини;
каменисто крайбрежие на Адриатическо море (Истрия, Северно Приморие и Далмация);
множество острови (Жут, Галешняк, Пашман, Корнат).
Климатът във вътрешността на Хърватия е умерено-континентален, в планинската част на Хърватия – предпланински и планински, по адриатическото крайбрежие – средиземноморски (с малко по-студени зими и по-топли лета).

Хърватия

какво е времето

Кога да посетим Хърватия

Климатът във вътрешността на Хърватия е умерено-континентален, в планинската част на Хърватия – предпланински и планински, по адриатическото крайбрежие – средиземноморски (с малко по-студени зими и по-топли лета). Със средно 2600 часа слънчево греене годишно, адриатическото крайбрежие е едно от най-слънчевите по Средиземноморието, а температурата на морската вода през лятото е от 25 °C до 27 °C. 

Препоръчани оферти

препоръчани
препоръчани
препоръчани

Хърватия - Загреб
препоръчани

Хърватия - Дубровник
препоръчани
препоръчани
препоръчани

популярни Популярни дестинации