Уважаеми клиенти, временно офиса ни в град Велико Търново - няма да обслужва клиенти! Всички възникнали въпроси по предстоящи пътувания, бъдещи или настоящи резервации, може да отправяте към офисите ни

в град София +359 879 007419 ,+359 879 007411; град Русе +359879 007417 и град Пловдив +359879 007408. Е-маил адресът: vtarnovo@karacitours.bg - остава активен и на Ваше разположение!

Агиос Николаос (Agios Nikolaos), Гърция

Агиос Николаос (Agios Nikolaos) - Туристически Дестинации и Забележителности

Агиос Николаос в превод „Свети Николай“ (на гръцки: Άγιος Νικόλαος) е крайбрежен град в ном Ласити в източната част на остров Крит, Гърция. Намира се в залива Мирабело.

Градът е разположен отчасти върху руините на древния град Лато прос Камара,[2] който е бил населен от края на бронзовата епоха.

В центъра на селището се намира сладководното езеро Вулисмени, заобиколено от таверни, кафенета и магазинчета.[3] Според една от легендите в него са се къпали Артемида и Атина, според друга – то е бездънно. В действителност максималната му дълбочина е 64 m. Преди то не е имало връзка с морето, но сега вече е прокопан канал между тях. Друга градска легенда твърди, че езерото има връзка с вулкана на остров Санторини, тъй като при последното му изригване водите на езерото бясно бълбукали и то заляло крайбрежните къщи. 

повече за Агиос Николаос (Agios Nikolaos)

какво е времето

Кога да посетим Агиос Николаос (Agios Nikolaos)

популярни Популярни дестинации