20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Чехия

Чехия - Туристически Дестинации и Забележителности

Чешката република е вътрешноконтинентална държава в Централна Европа. Тя граничи с Полша на север, Германия на север и запад, Австрия на юг и Словакия на изток. Включва историческите области Бохемия, Моравия и Чешка Силезия. Площта ѝ е 78 865 km2, от които 77 288 km2 суша и 1577 km2 водна площ.

 

повече за Чехия

Развитието на държавност по чешките земи е дълбоко свързано със славяните, чиято първа значима държава – Великоморавия – възниква през 9 век и бързо попада под немско влияние. През 10 век възникналото на мястото на Великоморавия Бохемско кралство става част от Свещената римска империя.

Чехия

какво е времето

Кога да посетим Чехия

Климатът в Чехия е умереноконтинентален, с горещи лета и облачни, студени зими, през които вали сняг. Времето в Чехия през лятото е достатъчно постоянно и приятно, тъй като планините, заобикалящи Чехия, не дават възможност за проникването на силни ветрове. Умереното влияние на Атлантическия океан намалява осезаемо от изток на запад, но на по-малка надморска височина средните годишни температури са относително еднакви из страната. Температурите могат значително да надвишат 32 °С в Прага през юли, и да паднат под -17 °С в Хеб през февруари. Годишните валежни количества варират от 450 mm в централния Бохемски басейн до 1500 mm по ветровитите склонове на Кърконоше. Най-сухият месец е февруари, а най-влажният е юли.

Препоръчани оферти

препоръчани

Чехия - Дрезден
препоръчани
3 хотела
от 1164 лв.

Чехия - Прага
препоръчани
от 1039 лв.

Чехия - Прага
препоръчани

Чехия - Дрезден
препоръчани
1 хотел
Чехия - Карлови Вари
препоръчани
3 хотела
от 1124 лв.

Чехия - Прага

популярни Популярни дестинации