20 години "Караджъ Турс", 20 години пътуваме заедно с Вас! Годината започва с 20 лева отстъпка, подарък от нас!    ГРАБНИ ВАУЧЕРА, СЕГА!

Троян, България

Троян - Туристически Дестинации и Забележителности

Троян е град в област Ловеч, Централна Северна България. Троян се намира в планински район. Разположен е в долината на река Осъм, при сливането на образуващите я реки Бели Осъм и Черни Осъм, в подножието на Троянско-Калоферския дял на Стара планина. Той е административен и стопански център на едноименната община Троян.  Археологически разкопки свидетелстват, че този район е бил населен още през палеолита. През бронзовата епоха по течението на река Осъм. От този период са намерени много керамични и бронзови съдове, оръжия от желязо, накити. Няма данни и проверени доказателства, да са живяли други народности , освен българи.
В Троян има добре развит планински и селски туризъм. На 15 km южно от града е туристическото селище „Беклемето“, където могат да се карат ски. В близост има няколко хижи, които са притегателна цел за любителите на планинските преходи. 

повече за Троян

какво е времето

Кога да посетим Троян


популярни Популярни дестинации